Destia vahvisti rataliiketoimintaansa ostettuaan Verkkoviikarit

Destia oy vahvisti rataliiketoimintansa sähköistys- ja turvalaitekyvykkyyttä, kun se osti juvalaisen Verkkoviikarit oy:n.

Kaupassa Verkkoviikareiden toiminta siirtyi kokonaisuudessaan Destialle 12.3.2024 sisältäen liiketoiminnan, noin 20 työntekijää, kaluston ja sopimukset.

Verkkoviikarit on toiminut Destian alihankkijana ratarakentamisessa ja -kunnossapidossa, ja sillä on kokemusta niin radoista, raitioteistä kuin metrostakin. Se tekee myös muita sähkötöitä ja rakentamiseen liittyviä urakoita.

– Rataliiketoiminta on keskeinen osa Destian strategiaa. Valtion ja kaupunkien investoinnit raideinfraan tarjoavat liiketoiminnalle hyvää kasvupotentiaalia. Haluamme siksi vahvistaa rataliiketoimintamme sähköistys- ja turvalaitekyvykkyyttä, Destian Rata- ja kaupunkipalvelut -liiketoimintaryhmän johtaja Kari Alavillamo sanoo.

Destia on Suomen johtava radan päällysrakenteen ja turvalaitteiden kunnossapitäjä, joka ylläpitää noin 3 600 kilometriä valtion rataverkkoa. Se tarjoaa palveluitaan myös yksityisraiteiden kunnossapitoon ja rakentamiseen. Yritys työllistää 1 700 henkilöä. Vuonna 2023 sen liikevaihto oli noin 640 miljoonaa euroa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!