Blogi: Opinnot etenevät

Opinnot etenivät vauhdilla heti ensimmäisestä luennosta ja päivät menevät pitkälti opintojen parissa. Jos tietää jonkin tapahtuman lähestyvän, pitää osata ennakoida ja tehdä tehtävät hyvissä ajoin, jotta palautusaika ei mene umpeen. Muutenkin saa olla tarkkana, sillä palautuksia on useita viikossa, eikä ne sijoitu samalle päivälle.

SM Extra audioartikkelit

Akateeminen pöytäjuhla eli sitsit.
Akateeminen pöytäjuhla eli sitsit.

Olen kuitenkin tykännyt tähänastisesta ja aiheet ovat olleet mielenkiintoisia sekä sopivan haastavia. Ensimmäiset tentit menivät kaiken lisäksi hyvin, vaikka arvosanoja emme ole vielä saaneet. Vaikka tehtävät ovat välillä todella haastavia, on apua aina helposti saatavilla, jonka lisäksi kavereiden kanssa työskentely helpottaa hommaa huomattavasti. Olen löytänyt paljon uusia kavereita, joiden kanssa näitä pulmia on helppo lähteä ratkaisemaan, ja joilta voi aina kysyä apua tarvittaessa.

Sähköpaja-projektimme edistyy hyvää vauhtia, ja olemme onnistuneet printtaamaan lähes kaikki osat, joita työhömme tarvitsemme. Lisäksi olemme harjoitelleet erilaisia kytkentöjä ja laitteita, joilla ohjaamme ja saamme työmme liikkumaan. Kurssissa joutuu tekemään päiväkirjaa, jonka tekeminen jäi vähemmälle parin ensimmäisen viikon jälkeen. Sain kuitenkin kasattua hyvän kokonaisuuden ensimmäiseen palautukseen, jota ei onneksi vielä arvostella.

Syyskuun alussa sain mahdollisuuden tutustua ensimmäiseen oman alan yritykseen, kun matkasimme pienen ryhmän kanssa Thermo Fisherin vieraaksi Vantaalle. Vierailu oli mielenkiintoinen, sillä se avasi minulle näkemyksiä siitä, millaisia työllistymismahdollisuuksia alallani on. Kontaktien ja muiden lisäksi tarjolla oli myös isoja viinereitä, jotka lämmittävät suuresti opiskelijan mieltä. Pääsin lokakuussa tutustumaan IBM:n toimintaan, joka on myös hyvin suuri yritys alallani. Heillä on parhaillaan hyvin mielenkiintoisia projekteja tekoälyn parissa, joissa olisi mielenkiintoista olla mukana joskus tulevaisuudessa.

Kaiken tämän lisäksi olen ehtinyt osallistumaan mm. ensimmäisille sitseille, lakinlaskijaisiin sekä Suomen suurimmille approille Tampereella. Ohjelmaa siis riittää, mutta niin intoakin. Vielä pitäisi noin kuukausi jaksaa tehdä hommia, jonka jälkeen pääsee ansaitulle joululomalle.

Terveisin Rasmus

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!