Tiina Koppisesta tulee QMG:n uusi toimitusjohtaja

Tiina Koppinen seuraa Kimmo Liukkosta QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024. Kuva: Mari Waegelein
Tiina Koppinen seuraa Kimmo Liukkosta QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024. Kuva: Mari Waegelein

Talotekniikkakonserni QMG:n uutena toimitusjohtajana ja Nimlas Groupin johtoryhmän jäsenenä aloittaa 1.3.2024 diplomi-insinööri, MBA Tiina Koppinen.

Uutena toimitusjohtajana maaliskuun alussa aloittava Tiina Koppinen toimii tällä hetkellä Skanska oy:ssä toimialajohtajana ja vastaa Skanskassa Itä- ja Pohjois-Suomen alueyksiköistä, liiketoiminnan kehittämisestä ja strategiaprosessista sekä hankekehityksestä.

16 vuoden uraan Skanskassa on kuulunut monipuolisia tehtäviä liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä muun muassa projektinjohtoon ja tietomallinnukseen. Koppinen on koulutukseltaan rakennustekniikan diplomi-insinööri ja MBA.

– Siirto QMG:lle talotekniikkaprojektien ja -palveluiden pariin on todella innostavaa. Olen seurannut talotekniikka-alaa tarkkaan, koska se on keskeinen kumppani rakentajille. Tehtävämme on tukea asiakkaitamme, jotta he saavuttavat ympäristö- ja energiatehokkuustavoitteensa, Tiina Koppinen sanoo.

Liukkonen jatkaa QMG:n neuvonantajana

QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen on omasta pyynnöstään siirtymässä sivuun tehtävästään. Vuodesta 2015 vetovastuussa ollut Liukkonen jatkaa puolen vuoden sapattivapaan jälkeen hallitusammattilaisena sekä QMG:n hallituksen erityistehtävissä.

Hän sanoo QMG:n tarinan olevan nyt hyvässä vaiheessa. Yhdeksän vuoden rupeamaan on hänen kohdallaan mahtunut paljon kiinnostavia hetkiä.

– Tehtäväni oli kasvattaa yritystä nopeasti kohti omistajanvaihdosta. Liikevaihdolla mitattuna olemme kasvaneet 60 miljoonasta 250 miljoonaan euroon. Olemme tehneet yli 50 yritys- ja liiketoimintakauppaa. Adelis tuli pääomistajaksi vuonna 2017 ja Klar Partners vuonna 2021. Nämä muutokset veivät meitä pitkin askelin kohti alamme terävintä kärkeä. Tänä aikana noin 240 suomalaisesta on tullut Nimlaksen henkilöstöomistajia, Liukkonen summaa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!