Aurinkosähköä kotiin -tarjouspalvelu uudistui

Motivan Aurinkosähköä kotiin -kampanjasivustolla on julkaistu järjestelmiä toimittavien yritysten uudet tarjoukset aurinkosähkön avaimet käteen -toimituksista.

SM Extra audioartikkelit

Aurinkosähköä kotiin -verkkosivusto on uudistettu vastaamaan entistä paremmin taloyhtiöissä heränneeseen kiinnostukseen aurinkovoimaloita kohtaan. Sivustolla on selkeä ohjeistus aurinkosähköjärjestelmän hankinnan vaiheista, mikä auttaa sekä pientaloasukkaita että taloyhtiöitä oikein mitoitetun järjestelmän valinnassa. Kampanjaan on ilmoittautunut tähän mennessä mukaan 22 aurinkosähköjärjestelmien asennuspalveluita tarjoavaa yritystä.

Motivan asiantuntija Teemu Kettusen mukaan aurinkosähköjärjestelmien hinnat ovat edelleen laskusuunnassa. Huipputeholtaan 10-20 kWp järjestelmien keskihinta on tällä hetkellä 1 250 euroa per kilowatti.

– Aurinkosähköjärjestelmien keskikoko on kasvussa sekä pientaloissa että taloyhtiössä. Taloyhtiöitä kiinnostavat aiempaa suuremmat laitteistot, sillä osa sähköverkkoyhtiöistä tarjoaa hyvityslaskentapalvelua. Sen ansiosta omalla aurinkosähköllä voi kattaa myös asuinhuoneistojen kulutusta. Pientaloissa koon kasvu voi johtua paneeleiden hintojen alenemisen ohella sähköautojen yleistymisestä ja paremmin aurinkosähkön huomioivasta sähkönkulutuksen ohjauksesta, Kettunen kertoo Motivan tiedotteessa.