Peruskorjattavat asuinrakennukset saavat Helsingissä modernin ja viihtyisän ilmeen

Consti oyj aloittaa Helsingin Tapanilassa merkittävän peruskorjausprojektin. Seitsemän vuonna 1979 valmistunutta asuinrakennusta kunnostetaan perusteellisesti.

Peruskorjaus toteutetaan kokonaisurakkana, ja sen odotetaan kestävän kesäkuusta 2024 maaliskuuhun 2026. Urakan arvo on noin 15,6 miljoonaa euroa. Tilaajana toimii Helsingin kaupungin asunnot oy (Heka), Helsingin kaupungin asuntotuotanto (ATT).

Asuintaloissa on yhteensä 117 vuokra-asuntoa sekä monipuoliset yhteistilat, kuten kerhotila, talopesula, talosaunat ja Hekan huoltotupa. Laajamittainen peruskorjaus parantaa merkittävästi rakennusten asumismukavuutta, turvallisuutta ja energiatehokkuutta sekä varmistaa, että asuintalot tarjoavat laadukasta asumista vielä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Peruskorjauksessa asuntojen sisäpinnat, märkätilat ja kalusteet uusitaan kokonaisvaltaisesti. Myös yhteistilat kunnostetaan. LVIAS-järjestelmät uusitaan kauttaaltaan ja kylpyhuoneisiin asennetaan lattialämmitys mukavuuden lisäämiseksi.

Nykyinen poistoilmanvaihtojärjestelmä korvataan koneellisella tulo- ja poistojärjestelmällä, joka parantaa ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua.

Rakennusten vesikatot uusitaan ja katoille rakennetaan uudet ilmanvaihtokonehuoneet. Julkisivut ja lämmöneristeet puretaan, ja tilalle tehdään uusi tiililaattapintainen järjestelmäjulkisivu. Ikkunoita ja ovia uusitaan ja parvekkeiden rakenteet korjataan.

Myös piha-alueet peruskorjataan perusteellisesti. Teknisiä järjestelmiä päivitetään, ja pihalle asennetaan sähköautojen latausasemia vastaamaan kasvavaan sähköautojen kysyntään.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!