AFRY ostaa seinäjokelaisen konsultointiyritys Carelinin

Carelin oy tarjoaa projektinjohtopalveluja uusiutuvaan energiaan.

SM Extra audioartikkelit

Carelin on suomalainen uusiutuvan energian sektorille projektinjohto-, asiantuntija-, energiaomaisuuden hallinta- ja voimaloiden tarkastus- ja auditointipalveluja tarjoava yhtiö.

Se täydentää AFRYn palveluja uusiutuvan energian markkinoille ja mahdollistaa kattavat elinkaaripalvelut projektikehityksestä projektivalvontapalveluihin sekä käytön ja ylläpidon tukeen. Yritysosto on jatkoa AFRYn tuulivoima- ja aurinkovoimaosaamisen kehittämiselle strategisten yritysostojen avulla Euroopassa kuluneiden parin vuoden aikana.

– Hiilettömät ratkaisut ovat keskeinen liiketoiminnan ajuri, ja asemamme vahvistaminen päästöttömässä energiassa on yksi strategiamme kulmakivistä. Carelinin myötä vahvistamme ja syvennämme palveluitamme Suomen uusiutuvan energian sektorilla ja mahdollistamme koko elinkaaren kattavat palvelut yhdeltä luukulta uusiutuvan energian asiakkaillemme, Pohjois- ja Länsi-Euroopan tuuli- ja aurinkovoimapalveluista vastaava johtaja Jonathan Sistonen sanoo.

Vuonna 2017 perustettu Carelin toimii Seinäjoella, Oulussa, Tampereella ja Ylivieskassa ja työllistää lähes 40 työntekijää. Sen liikevaihto vuonna 2023 oli noin 5,4 miljoonaa euroa.