Topi: YT:tä ja presidenttipeliä

Hoideltiin lakisääteiset YT-hommelit sujuvasti pois vapun aaton aattona ja päälle tarjoiltiin simaa, munkkeja ja tippaleipiä. Kaikille annettiin vielä vapun käynnistämistä varten pullo roseekuohuvaa: Ponqràcz Methode, Cap Classique Rose Brut, joka Liitonmiehen mielestä sopii erinomaisesti aperitiiviksi ja on parhaimmillaan juustoraasteella tai savukalalla täytettyjen pitsireunaisten nokkoslettujen kanssa, varsinkin jos herkku on kuorrutettu sitruuna-ruohosipuli-rahkakermalla.

SM Extra audioartikkelit

Pitkätukan mielestä Liitonmiehen lausunto herkuista kuvaa nykyhallitusta: vihertävät aatteet ja nekin huuhdotaan alas vaaleanpunaisella nesteellä.

Tippaleipä suussa ja simamuki kädessä Pitkätukka, nousevana kunnallispoliitikkona, johdatti keskustelun tuleviin presidentinvaaleihin. Eduskuntavaalit kun oli kuulemma jo taputeltu ja tuleva pääministerikin selvillä, jos ehdokas ei itse ehdi asioitaan tuhria.

Pitkätukka heitti presidenttipelin kehään uuden nimen, nimittäin ”Risto Reippaan”, joka myös Risto E. J. Penttilänä tunnetaan. On kuulemma tohtorismies, entinen kansanedustaja ja ulkopolitiikan tutkija, joka on toiminut kauan erilaisissa kansainvälissä tehtävissä.

Pitkätukka tiesi kertoa, että ukko on melkoinen oraakkeli, joka aikoinaan 1990-luvun alussa ennusti Suomen irtisanoutumisen YYA-sopimuksen sotilaallisista artikloista. Samalla tavalla Penttilä ennusti Britannian eron EU:sta ja vielä joulukuun alussa televisiossa suorassa lähetyksessä pamautti, että lähikuukausina Suomi joutuu tekemään päätöksen Natoon liittymisestä.

Siinä nousi monelta tukka pystyyn, sen verran virallisesta linjasta lausunto poikkesi. Oikein meni, empivistä poliitikoista huolimatta ennustus toteutuu. Ei malttanut Pitkätukka olla vielä kuittaamatta, että kyllä kansa tietää.

Melkoinen ajattelija, tuo meidän työnjohtaja. Pitää varoa, että politiikka ei vie sähkömiestä mukanaan kokonaan. Alan miehet kun ovat aiemminkin tehneet merkittävän uran politiikan, urheilun ja oopperan maailmassa.

Terveisin Topi