Valoon Iisiverkko-kaupalle tuli sinetti

Valoo (Adola oy) vahvistaa asemiaan Suomen valokuitumarkkinoilla hankkimalla omistukseensa Iin energia oy:n Iisiverkko-liiketoiminnan.

SM Extra audioartikkelit

Kauppa on viimeistelty 15.8. ja sen myötä kaikki Iisiverkon asiakassopimukset siirtyivät Valoon omistukseen 16.8.

Iisiverkko on Iin ja Kuivaniemen alueilla toimiva valokuituverkko, johon on liitetty noin 2 000 kotitaloutta. Yhteensä verkon saatavuusalueella on yli 5 000 taloutta ja valokuitu on saatavilla myös uusille asiakkaille. Valokuituliittymien kytkentöjä päästään aloittamaan välittömästi uusien tilauksien myötä.

– Meillä on käynnissä laajan mittakaavan rakennushankkeita eri puolilla Suomea, ja Iin valokuituverkko asiakkaineen täydentää loistavasti Pohjois-Pohjanmaalle ja Meri-Lapin alueelle rakentuvia verkkoja, Valoon toimitusjohtaja Tommi Linna kertoo.

– Tarkoituksemme on kasvattaa määrätietoisesti valokuituverkon käyttäjämäärää Iin ja Kuivaniemen alueilla ja myös rakentaa lisää verkkoa niin, että valokuitu tulee kaikkien Iin asukkaiden saataville. Liittymäsopimukset siirtyvät automaattisesti Valoolle ja palvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Myös uusia nopeampia yhteyksiä on tulossa tarjolle, Linna lupaa.