Carunan uusi palvelu näyttää sähköliittymän kapasiteetin

Carunan henkilöasiakkaat voivat tarkastaa yrityksen Plussa-palvelusta, riittääkö omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon sähköliittymän kapasiteetti esimerkiksi sähköauton latauspisteen hankintaan.

Carunan uusi palvelu näyttää sähköliittymän suurimman käytetyn kapasiteetin graafisena kuvaajana. Vapaa kapasiteetti kertoo, kuinka paljon sähköliittymän kulutusta on mahdollista kasvattaa. Esimerkiksi sähköauton latauspisteen hankinta voi edellyttää kiinteistön sähköliittymän koon nostamista.

Omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen sähköliittymän koko on tyypillisesti 3×25 A. Mikäli liittymä ottaa verkosta liian paljon virtaa, johtaa tämä liittymän keskuksen pääsulakkeiden laukeamiseen.

Liittymän koon nostaminen edellyttää sähkökeskuksen pääsulakkeiden vaihtamista suurempiin. Kaikissa keskuksissa tämä ei ole mahdollista, vaan liittymään koon kasvattaminen saattaa edellyttää myös uuden sähkökeskuksen hankkimista. Sähköurakoitsija osaa arvioida helposti sekä keskuksen että liittymän mahdollisen laajentamistarpeen.

Carunan tiedote

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!