Uusi SFS 6002 -standardi julkaistaan ensi vuonna

SFS 6002 -sähkötyöturvallisuusstandardia sovelletaan kaikkeen Suomessa tehtävään työhön, jossa on sähköisiä vaaratekijöitä.

Standardin esikuvastandardista EN 50110-1 julkaistiin kesäkuussa päivitetty versio, jonka pohjalta kansallisen SFS 6002 -standardin uudistus on nyt käynnistynyt. Sesko toivottaa kaikki sähköalan ammattilaiset tervetulleiksi mukaan standardin uudistustyöhön.

– Standardointikomiteassa on hyvin edustettuna erilaiset sähkötöiden osa-alueet aina kantaverkosta akku- ja sähköautotöihin ja sähkötyöturvallisuuskouluttajiin, mutta uudet kasvot ovat erittäin tervetulleita. Standardi koskee kaikkea sähkötyötä ja mitä enemmän mukana on asiantuntijoita, sen edustavampi lopputuloksesta saadaan, standardin uudistuskomitean puheenjohtaja Vesa Linja-aho sanoo.

SFS 6002 -standardi on uudistettu viimeksi vuonna 2015. Vuonna 2018 standardista julkaistiin 4. painos, joka ei sisältänyt varsinaisia muutoksia – ainoastaan termistö päivitettiin 1.1.2017 voimaan astuneen uudistetun sähköturvallisuuslain mukaiseksi.

– Kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon. Sähköautoja on merkittävästi enemmän ja erilaiset tasasähköjärjestelmät ovat yleistyneet muuallakin, kuten akkuenergiavarastoissa sekä aurinkosähköjärjestelmissä. Nämä otetaan huomioon tulevassa standardissa, Vesa Linja-aho kertoo Seskon uutisessa.

Seskon ryhmäpäällikkö Markku Varsilan haastattelu: Standardien sisältöön on helppo ottaa kantaa

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!