Uusi biolämpölaitos Valion tehtaalle Turenkiin – poistaa riippuvuuden maakaasusta

Uusi biolämpölaitos leikkaa hiilidioksidipäästöjä viisi miljoonaa kiloa vuodessa.
Uusi biolämpölaitos leikkaa hiilidioksidipäästöjä viisi miljoonaa kiloa vuodessa.

Valio ja Adven ovat sopineet uudesta energialaitoksesta Turengin-tehtaan käyttöön. Pellettejä polttava laitos auttaa tehdasta siirtymään uusiutuviin biopolttoaineisiin.

Uusi laitos käyttää polttoaineenaan puunjalostusteollisuudessa tuotettuja pellettejä. Uusiutuviin polttoaineisiin siirtyminen ja hiilidioksidikilojen leikkaaminen on yksi askel kohti Valion hiilineutraaliustavoitetta vuoteen 2035 mennessä. Biopolttoaineen avulla Turengin tehtaalla saavutetaan kustannussäästöjä ja polttoaineen saatavuus paranee. Maakaasun hinnan nousu ja epävarmuus sen saatavuudesta ovat vahvistaneet uskoa investointipäätökseen.

– Ensisijaisesti meille tässä on kyse fossiilisista polttoaineista luopumisesta ja toiseksi tuotantovarmuuden lisäämisestä, sanoo Valion energiapäällikkö Peter Fabritius.

Alueelle nouseva 3,5 megawatin laitos tuottaa höyryä, jota käytetään Turengin tehtaan ja veden lämmitykseen sekä tuotteiden lämpökäsittelyyn. Turengissa valmistetaan iskukuumennettuja, aseptisesti pakattuja UHT-maitoja ja -kermoja, korkeapastöroituja tuotteita, kasvipohjaisia tuotteita ja lastenruokia.

Lisätietoa Advenin sivulla

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!