Turvallisuus- ja esitystekniikka täyttivät Messukeskuksen

AudioVisual Expo ja FinnSec-, Kiinteistö- ja Turvallisuus-messut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 11. – 12.10.

Messukokonaisuus toi Helsingin Messukeskukseen yli 10 000 AV-alan, kiinteistönhoidon, turvallisuusteknologian ja pelastusalan ammattilaista ja aiheista kiinnostunutta kävijää.

AudioVisual Expo järjestettiin Messukeskuksen ja Audiovisuaalinen toimiala ry Avitan yhteistyönä.

– Tämä on Avitan vuoden ylivoimaisesti tärkein tapahtuma. Tätä oli selvästi odotettu koronan siirrettyä tapahtuman kahdella vuodella eteenpäin, Avitan järjestökoordinaattori Sari Helin kertoi.

Messuhallin näyttävästä yleisvalaistuksesta ja äänentoistosta saatiin kiittää Messukeskuksen yhteydessä toimivaa Suomen Videoviestintä SVV Oy:tä.

– Näyttävät valot, äänet ja kuvat ovat olennainen osa tätä tapahtumaa, Helin sanoi.

Allan Bagger. Kuva Mikko Arvinen.

Saksalaisen AV-tuotteiden valmistaja Adam Hall Groupin Pohjoismaiden myyntijohtaja Allan Baggerin mukaan esitystekniikassa ollaan siirtymässä IP-pohjaisiin järjestelmiin.

– Kiinteistöistä löytyy nykyisin yleensä niin hyvät yleiskaapelointijärjestelmät, että näitä kannattaa hyödyntää myös äänentoistojärjestelmien toteutukseen. Entistä useammissa kaiuttimissamme on nykyisin sisäänrakennetut vahvistimet, mikä helpottaa huomattavasti entistä laajempien ja monipuolisempien järjestelmien toteutusta, Bagger kertoi.

Turvallisuusteknologiaan keskittyvät FinnSec-messut järjestettiin nyt 14. kerran. Messut järjestävän Finnsecurity ry:n toiminnanjohtaja Joona Vuorenpään mukaan tapahtuma keräsi runsaasti kiitosta sekä näytteilleasettajilta että kävijöiltä.

– Messuilla esiteltiin turvallisuusteknologian viimeisimpiä tuotteita, palveluita ja saavutuksia. Alan digitalisoituminen näkyi melkein kaikilla osastoilla. Tällä kertaa messuille osallistui paljon myös kansainvälisten yritysten filiaaleja, mikä lisäsi entisestään tapahtuman monipuolisuutta, Vuorenpää kertoi.

Turkulaisen Valvova Oy:n tuotekehitysjohtaja Eppu Vainonen ja ohjelmistokehittäjä Antti Nietosvaara esittelivät FinnSecissä yrityksen Obseron-valvontajärjestelmää.

– Ohjelmiston uudessa versiossa kamerakuvan streemaus on kahdennettu. Parempilaatuinen signaali menee erikseen tallentimille, ja tämä kuva puretaan vain tarvittaessa. Näin normaalitilanteissa voidaan käyttää huomattavasti kevyempää streemia, ja näin järjestelmän toiminta saadaan huomattavasti tehokkaammaksi.

Audiovisualin ja Finnsecin lisäksi Messukeskuksessa järjestettiin samanaikaisesti myös pelastusalan ammattilaisille suunnatut Turvallisuus-messut ja Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton Kiinteistö 2023 -tapahtuma. Seuraavan kerran messut järjestetään jälleen kahden vuoden kuluttua.

Mikko Arvinen, teksti ja kuvat

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!