Traficomilta tukea syrjäseutujen laajakaistaverkoille

Uuteen laajakaistatukiohjelmaan on varattu viisi miljoonaa euroa nopeiden laajakaistaverkkojen rakentamiseen. Tukea myönnetään myös vapaa-ajan asuntojen yhteyksille.

Tuki suunnataan alueille, joille ei ole tulossa kaupallisesti nopeaa laajakaistaa ennen vuotta 2025. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom alkaa myöntää tukea 1.1.2021 alkaen. Tuen piiriin kuuluvat nyt myös vapaa-ajan asunnot.

Jyväskylässä nähdään 7.-9.2.2024!

Tukea voidaan myöntää nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen, jotka täyttävät valtioneuvoston asetuksella määritettävät vähimmäisnopeudet ja jotka pystyvät tarjoamaan tasalaatuisen yhteyden myös tavanomaisissa ruuhka-aikaolosuhteissa.

Sähköisen viestinnän palvelulain muutokset astuivat voimaan 1. tammikuuta 2021. Laissa yleispalvelulaajakaistan vähimmäisnopeus nostetaan viiteen megabittiin sekunnissa. Lisäksi teleyritysten tulee jatkossa ilmoittaa Liikenne- ja viestintävirastolle vanhojen verkkojensa, kuten kupariyhteyksien, käytöstä poistamisesta tai korvaamisesta kuusi kuukautta ennen suunniteltua toimenpidettä. Virasto voi tarvittaessa velvoittaa operaattorin rakentamaan uuden korvaavan verkon alueelle.

Traficomin tiedotteet:

Tutustu Sähköinfon verkkokursseihin =>

Huippunopeiden verkkojen rakentamista tuetaan 5 miljoonalla eurolla

Sähköisen viestinnän palvelulaki voimaan 1.1.2021