Topi: Yhdenvertaista kohtelua kaikille

Soneparin ammattilaistapahtuma Elektricityssä tuli vastaan elämänmuotoaan muuttamaan lähtenyt entinen asentajamme. Onneton oli kyllästynyt sähkötöihin ja vähän ennen koronapandemiaa lähtenyt vaimonsa kanssa jatkamaan appiukkonsa maatilamatkailuyritystä. Alle vuoden matkailubisneksessään seikkailtuaan palasi henkensä pitimiksi sähkötöihin.

SM Extra audioartikkelit

Sen verran hyvin on töitä riittänyt, että lisätyövoimaa oli tarkoitus palkata. Enempää ei ehditty jutella, mutta sovittiin, että poiketaan lomamatkalla Tiinan kanssa tutustumaan ranchiin ja muuhun luontomatkailubisnekseen. Juhannuksen jälkeen laitettiin Tiinan kanssa harrikka tulille ja keula kohti uusia seikkailuja.

Melkoinen seikkailu alkoikin, kun luontomatkailusähköalayrittäjän ja apupoika Anteron kanssa koetettiin täyttää liittojen hyväksymää työsopimuslomaketta ja näin virallistaa sovittuja työsuhteen ehtoja vähän jälkikäteen.

”Miksi palkanmaksusta on tehty näin hankalaa?

Alku meni helposti heittämällä, mutta palkkakohdassa tulikin tenkkapoo, kun millään järjellisellä keinolla ja luovalla tulkinnallakaan ei keksitty, miten työehtosopimuksen mukaiseen kuponkiin kirjataan palkkaryhmästä poikkeava henkilökohtainen aikapalkka ilman, että kahden miehen – isännän ja rengin –yritykseen olisi luotu yrityskohtainen palkkausjärjestelmä.

Soitettiin Liitonmiehelle, joka kertoi, että palkkamäärittelyille STTA:n työsopimuslomakkeessa on niin sanottu juridinen peruste. Sähköliittohan ei tunnusta yksilöllisiä sopimuspalkkoja, eli työntekijän HPO ei voi olla korkeampi kuin TESin 8 § A2-kohdan taulukko B osoittaa, ellei yrityksessä ole yrityskohtaista ylläpidettyä palkkausjärjestelmää henkilökohtaisten ominaisuuksien arviointeineen, jolla objektiivisesti todennetaan työntekijän henkilökohtaiset ominaisuudet. Tosin henkilökohtaisten ominaisuuksien arviointi on – vaikka se tehtäisiin TESin vaatimusten mukaisesti – aina enemmän tai vähemmän subjektiivinen, kauneushan on katsojan silmässä.

Miksi palkanmaksusta ja palkitsemisesta on tehty näin hankalaa ja työlästä, ihmetteli luontomatkailusähköalayrittäjä. Mainitsi työehtosopimusten yleissitovuuden olevan syvältä ja toivotti vielä työministeri Satoselle onnea ja jaksamista. Isännän ei auttanut muu kuin palkata Antero luontomatkailusähköalan yritykseen työhön osallistuvaksi työnjohtajaksi, Ammattiliitto Prohan hyväksyy yksilölliset sopimuspalkat.

Terveisin Topi