Topi: Selvä kamppi

Olipa jotenkin nostalginen olo, kun kiekkokisat lähestyivät ja pelikutsuja alkoi tipahdella. Tukkurit ja valmistajat olivat kilvan järjestäneet, ketkä pienempiä, ketkä isompia tapahtumia kaukalon äärelle.

Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen pääsi taas tapaamaan ihmisiä! Sanotaan mitä sanotaan digitaalisen maailman tehokkuudesta ja ihanuudesta, mutta mikään ei voita sitä, kun lyödään naamatusten kättä päälle tilauksen kunniaksi. Vaikka pojat nyt ehkä olisivatkin sen jo etukäteen sorvanneet toimistolla.

Itse kisathan menivät ihan odotusten mukaisesti ja voitinpahan luottamusmiehen kanssa lyödyn vedonkin, kun hän ei uskonut salaman iskevän samaan maahan kahta kertaa peräkkäin. Oli jotenkin niin luottavainen olo, olihan joukkueessa kuitenkin Mörkö ja Härski-Hartikainen.

Hallikin oli hieno ja kaikki toimi ainakin minun osaltani aivan viimeisen päälle. Kaapelikauppiaan kanssa juhlistettiin Leijonien voittoa vielä sen verran topakasti, että melkein jo unohtuivat hinnoitteluongelmatkin. Oli mukavaa pitkästä aikaa istua rauhassa ja vaihtaa ajatuksia

”Idea oli sekä nerokas että kaupallinen ja siinä jo vähän innostuttiinkin.

Aamuyön tunteina sain sitten jonkin aivan mahdottoman hyvän idean ja Kaapelikauppias äänitti sen puhelimeensa. Molemmilla on asiasta yhteneväinen ja selkeä muistikuva. Idea oli sekä nerokas että kaupallinen ja siinä jo vähän innostuttiinkin.

Aamiaiselle mennessä en muistanut kyllä enää juuri yhtään itse idean sisällöstä ja Kaapelikauppiaskin oli epävarma, mihin teollisuuden alaan olimme mullistuksen keksineet. Hätäähän meillä ei ollut, sillä ajatus oli huolellisesti taltioitu bittiavaruuteen.

Puhelin laitettiin pöydälle ja ajassa 3.59 nauhoitettu 20 sekunnin tallenne vapautettiin aamiaisruokalassa ilmoille: Aluksi hälinää, sitten voimistuvasti selkeästi kiihtynyttä englanninkielistä puhetta useammasta suusta. Kaiken hälinän ja ulkomaan kielen katkaisee voimakas huuto: ”Milano ysineljä! Brindamuur ja Kurri! Selvä kamppi!” On se hyvä, että joillain muisti pelaa. Sovittiin Kaapelikauppiaan kanssa, että soitellaan.

Terveisin Topi

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!