Tiina: SUPia ja vähän muutakin

Ei Tamperetta turhaan pidetä kongressi- ja tapahtumakaupunkien nousevana tähtenä, Topin kanssakin on reilun kuukauden aikana nujuttu siellä vajaa viikko. Ensin Yrittäjäpäivät, shoppailut päälle ja muutaman viikon päästä vielä Sähköurakoitsijapäivät (SUP) oheistapahtumineen.

Vuosien tauon jälkeen lähdin Topin mukaan katsomaan päivien viime vuonna uudistettua ilmettä, kun sitä olivat paljon muutkin kuin Liitonmies kehuneet. Muuttunut oli ja hyvään suuntaan, luentoja ja tietoiskuja sopivasti, ja mikä parasta, aikaa tavata tuttuja ja tutustua uusiin kauppamiehiin tai kauppahenkilöihin niin kuin nykyään on tapana sanoa.

Topi oli ihan tohkeissaan, kun oli kuullut, mitä liiton puheenjohtaja ja toimitusjohtaja olivat aluepuheenjohtajille keskiviikkoiltana kertoneet liiton toimista alan koulutuksen tason nostamiseksi ja tulevaisuuden työvoiman saannin turvaamiseksi puhumattakaan alan arvostuksesta. Esillä oli ollut jopa materiaalin tuottaminen oppilaitoksille.

Käytön johtajan ja Sähkötöiden johtajan päivät tulevat taas.

Toinen Topille yllätyksenä tullut asia oli Keski-Suomen osaston koulutusyhteistyötoimet. Siellä oli oman toimen ohella käyty oppilaitoksissa, ihan peruskouluissa asti, esittelemässä alaa, tehty kysely opettajien työssä ja oppilaitosyhteistyössä kokemistaan haasteista ja pidetty muutenkin yllä toimivia suhteita alueen oppilaitoksiin.

Keskisuomalaiset olivat laatineet listan Liitonmiehelle toivomistaan liiton toimenpiteistä ja kirsikkana kakun päällä olivat vielä laittaneet itselleenkin silmukan kaulaan lupautumalla vastavuoroisesti jalkautumaan oppilaitoksiin entistä enemmän.

”Topi joutaisi hyvin alan mannekiiniksi koulutuskäyttöön.

Ei olisi huono idea, jos meidänkin alueosastomme ottaisi esimerkkiä keskisuomalaisista. Topi joutaisi hyvin alan mannekiiniksi koulutuskäyttöön. Osaamista hänellä kun ainakin omasta mielestään on ja tunnuslausekin valmiina: ”Jos ei aina ammattitaidolla, niin ainakin kokemuksella”.

Tiina

P.S. Oli ihana huomata näilläkin vuosilla, miten niin monen charmantin sähkömiehen sisällä asuu ikuinen pikkupoika.