Teollisen kokoluokan aurinkovoimala ja akkuvarasto Kokemäelle

Nordi oy:n suunnitellun aurinkovoimalan hankealue Kokemäen Ronkankankaalla.
Nordi oy:n suunnitellun aurinkovoimalan hankealue Kokemäen Ronkankankaalla.

Uusiutuvan energian hankkeita kehittävä Nordi oy suunnittelee aurinkovoimalaa sekä akkuvarastoa Kokemäen Ronkankankaan alueelle.

Hankkeen mahdollistava vuokrasopimus on solmittu alkuvuodesta, ja neuvottelut hankealueen laajentamisesta muutaman maanomistajan kanssa ovat käynnissä. Seuraavaksi hanke etenee suunnittelu- ja luvitusvaiheeseen.

Rakennustöiden on määrä alkaa aikaisintaan vuoden 2025 aikana, jolloin aurinkovoimala voisi alkaa tuottamaan uusiutuvaa sähköä verkkoon mahdollisesti jo vuoden 2026 aikana arviolta 40–50 GWh vuodessa. Akkuvaraston koko tarkentuu aurinkovoimalan koon tarkentuessa. Investoinnin arvo on yli 30 miljoonaa euroa.

– Nordin tavoitteena on kasvattaa kotimaista energiantuotantoa vastatakseen teollisuuden uusiutuvan sähkön kasvavaan tarpeeseen tulevaisuudessa. Suunnittelemme aurinkovoimahankkeidemme yhteyteen myös akkuvarastoja, sillä ne mahdollistavat uusiutuvan energian osuuden kasvua sähköjärjestelmässä, Nordin toimitusjohtaja Piia Heikkinen kertoo.

Hankealueen sijainti on aurinkosäteilyn kannalta suotuisa, joten sillä on hyvä tuotantopotentiaali. Nordin suunnittelema aurinkovoimapuisto on kooltaan 40–50 megawattia. Sen pinta-ala on noin 40–50 hehtaaria.

Nordi on saanut jo lainvoimaisen luvan ensimmäiselle teollisen kokoluokan aurinkovoimalahankkeelleen Kristiinankaupungissa sijaitsevassa Lållbyssä, jonka investointipäätös on määrä tehdä tämän vuoden aikana.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!