Tapio Koivu on STEKin uusi toimitusjohtaja

Tapio Koivu
Tapio Koivu

Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n seuraavaksi toimitusjohtajaksi on nimitetty tekniikan tohtori Tapio Koivu.

Koivu siirtyy yhdistykseen Oulun yliopiston vararehtorin virasta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Tiedekeskus Heurekan toimitusjohtajana.

– Koska minulla on rakennusalan tausta, energian käyttö ja sen älyn lisääminen kiinteistöissä on kiinnostavaa. IOT mahdollistaa paljon, mutta sen käyttöönotto on haastavaa monella tapaa. Kiinteistön käytöstä ja käyttäjistä riippuu paljon, mutta teknologiankin on sopeuduttava pitkiin rakennusten elinkaariin, Koivu toteaa omista kiinnostuksen kohteistaan sähkötekniikan puolella.

Oletko ehtinyt jo ”visioida” STEKin toiminnan kehittämistä?

– STEK on mennyt aimo harppauksin eteenpäin ja ensimmäisenä pitää orientoitua siihen, miten tähän hyvään pisteeseen on päästy ja millaisia odotuksia, mahdollisuuksia ja vahvuuksia kehittämisen pohjalla on. Sen takia olemme Timon kanssa keväällä yhteisen pätkän töissä. Varmasti mahdollisuuksia STEKin vaikuttavuuden lisäämiseen entisestään voi löytää vaikkapa nuorille tarjottavien, alan opiskelua avaavien verkkosisältöjen tekemisestä yhdessä kumppaneiden kautta. “Visioista” olen toivottavasti viisaampi kevään lopulla.

Koivu aloittaa tehtävässään 1.3.2024.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!