STUL esittäytyy näkyvästi Sähkömessuilla

Sähköinfo oy järjestää lyhyitä tietoiskuja uudistuvasta SFS 6002 -standardista Jyväskylän helmikuisilla Sähkömessuilla.

SM Extra audioartikkelit

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköinfo oy ja Henkilö- ja yritysarviointi Seti oy esittäytyvät 7. – 9.2.2024 pidettävillä Sähkö-, tele-, valo- ja AV-messuilla yhdessä osastolla B322.

– Tervetuloa STULin messuosastolle myös kaikki ne sähköurakoitsijat, jotka eivät vielä ole liittomme jäseniä. Kerromme siellä muun muassa jäsenpalveluistamme, kuten teknisestä ja juridisesta neuvonnasta, liiton jäsentensä puolesta maksamasta Luotettava kumppani -palvelusta sekä jäsenistölle myönnettävistä tuotealennuksista, STULin toimitusjohtaja Marko Utriainen kannustaa.

STUL, Sähköinfo ja Seti esittäytyvät Sähkömessuilla osastolla B 322, joka tarjoaa myös levähdyspaikan liiton jäsenille.
STUL, Sähköinfo ja Seti esittäytyvät Sähkömessuilla osastolla B 322, joka tarjoaa myös levähdyspaikan liiton jäsenille.

Sähköinfo nostaa jokaisena messupäivänä tietoiskuissa esiin erityisesti uudistuvan SFS 6002 -standardin.

– Sähköinfon yksi vuoden 2024 painopistealueista on sähkötyöturvallisuusstandardin SFS 6002 uudistumiseen liittyvät koulutukset. Aiheesta järjestetään jo loppuvuodesta muutama koulutustilaisuus eri puolilla Suomea, yrityksen tekninen asiantuntija Henrik Rousku kertoo.

Standardin uudistuminen aiheuttaa muutoksia myös useisiin siihen pohjautuviin kursseihin, Sähköinfon järjestämään SFS 6002 -kouluttajakoulutukseen, kouluttajamateriaaleihin ja kirjoihin sekä verkkokursseihin.

Seti lanseeraa messuilla uutena pätevyystuotteena aurinkosähköurakoitsijan hyväksynnän.

– Tällä hyväksynnällä yritys voi osoittaa kelpoisuutensa ja osaamisensa aurinkosähköasennuksiin. Vaatimusten määrittelyssä on toiminut Setin Talotekniikkalautakunnan alle muodostettu asiantuntijaryhmä, toimitusjohtaja Olli Vitikka selvittää.

”Seti lanseeraa uutena pätevyystuotteena aurinkosähköurakoitsijan hyväksynnän.

Koska alan järjestöt haluavat, että messukokemus on hyödyllinen myös opiskelijoille, STUL esimerkiksi kustantaa yhden päivän bussimatkan ja ruokailun kahdelle ammatillisen oppilaitoksen luokalle.

– Valituissa oppilaitoksissa on vahvistettu yhteistyötä sähköurakointialan yritysten kanssa muun muassa parantamalla työpaikalla tapahtuvan oppimisen seurantaa ja laadullisia tavoitteita, liiton järjestöpäällikkö Mauri Moilanen kertoo.

Sähköturvallisuuden ja energiatehokkuuden kehittämiskeskus STEK ry:ltä muut koulut voivat anoa rahatukea opiskelijoiden messumatkan kustannuksiin. Sähköteknisen kaupan liitto ry:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen kertoo, että Opiskelijoiden messupolulle osallistuu 20 yritystä. Muhonen uskoo, että nykyisessä työvoimatilanteessa kaikki yritykset ottavat myös opiskelijat vakavasti vieraikseen.

– Kun vain saataisiin oppilaitokset motivoitumaan ja tuomaan opiskelijoitaan yhdeksi päiväksi messuille, hän toivoo.

STUL organisoi yhteistyössä Jyväskylän messut oy:n ja Cadmatic oy:n kanssa myös toisen asteen opettajille 7.2. pidettävän puolen päivän seminaarin.

Sähköinsinöörit SIL ry järjestää taas messujunakuljetuksen jäsenilleen. Sähkömaailma on Sähkömessuilla entiseen tapaan virallinen messulehti, jota jaetaan kaikille sisääntulijoille.

Ari Uusitalo, teksti