STT-konserni liittyy osaksi Saipu-konsernia

Suomen talotekniikka oy ja Saipu oy tiivistävät yhteistyötä ja muodostavat konsernin. Järjestelyllä parannetaan kilpailukykyä ja tehostetaan kaikkia toimintoja.

STT-konsernin omistuspohja muuttuu. Emoyhtiön suurin omistaja, talotekniikkatoimija Saipu, kasvattaa omistustaan ostamalla Jukka Autereen JSA Invest oy:n osuuden STT-konsernista. Järjestelyn myötä STT-konserni tulee osaksi Saipu-konsernia. Muut entiset osakkaat jatkavat edelleen merkittävinä omistajina STT-konsernissa.

Omistuspohjan muutoksella ei ole välittömiä vaikutuksia kummankaan konsernin henkilökunnan määrään. Pitkällä aikavälillä henkilökunnan määrän uskotaan kasvavan merkittävästi.

– Saipun ja STT:n toiminta jatkuu ennallaan erillisinä yrityksinä. Tulemme konsernitasolla kehittämään toimintoja ja syventämään yhteistyötä entisestään. Eniten järjestelystä hyötyvät asiakkaat toimintamallien ja prosessien tehostumisen kautta, Saipun toimitusjohtaja Kari Varkki sanoo.

– Uskon, että omistusjärjestely on hyvä asia molemmille yhtiöille. Kilpailutilanteen kiristyessä tämä hyödyttää kaikkia osapuolia. LVIS-alalle muodostuu merkittävä suomalainen toimija kansainvälisten toimijoiden rinnalle. Hieno asia kaikin puolin, JSA Invest Oy:n omistaja Jukka Autere toteaa.

Saipu-STT-konserni työllistää yli 500 talotekniikan ammattilaista ja yritysten liikevaihto vuonna 2021 on noin 100 miljoonaa euroa. Konsernin toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Mäntsälässä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Pieksämäellä.

Löydä sähköurakoitsija valtakunnallisesta verkostosta.