STT-konserni liittyy osaksi Saipu-konsernia

Suomen talotekniikka oy ja Saipu oy tiivistävät yhteistyötä ja muodostavat konsernin. Järjestelyllä parannetaan kilpailukykyä ja tehostetaan kaikkia toimintoja.

SM Extra audioartikkelit

STT-konsernin omistuspohja muuttuu. Emoyhtiön suurin omistaja, talotekniikkatoimija Saipu, kasvattaa omistustaan ostamalla Jukka Autereen JSA Invest oy:n osuuden STT-konsernista. Järjestelyn myötä STT-konserni tulee osaksi Saipu-konsernia. Muut entiset osakkaat jatkavat edelleen merkittävinä omistajina STT-konsernissa.

Omistuspohjan muutoksella ei ole välittömiä vaikutuksia kummankaan konsernin henkilökunnan määrään. Pitkällä aikavälillä henkilökunnan määrän uskotaan kasvavan merkittävästi.

– Saipun ja STT:n toiminta jatkuu ennallaan erillisinä yrityksinä. Tulemme konsernitasolla kehittämään toimintoja ja syventämään yhteistyötä entisestään. Eniten järjestelystä hyötyvät asiakkaat toimintamallien ja prosessien tehostumisen kautta, Saipun toimitusjohtaja Kari Varkki sanoo.

– Uskon, että omistusjärjestely on hyvä asia molemmille yhtiöille. Kilpailutilanteen kiristyessä tämä hyödyttää kaikkia osapuolia. LVIS-alalle muodostuu merkittävä suomalainen toimija kansainvälisten toimijoiden rinnalle. Hieno asia kaikin puolin, JSA Invest Oy:n omistaja Jukka Autere toteaa.

Saipu-STT-konserni työllistää yli 500 talotekniikan ammattilaista ja yritysten liikevaihto vuonna 2021 on noin 100 miljoonaa euroa. Konsernin toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Mäntsälässä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Pieksämäellä.