Blogi: Sivuaine höpinöitä

Noniin nyt on vihdoin ja viimein aika puhua hieman sivuaineista. Aalto-yliopisto tarjoaa siis kattavan valikoiman erilaisia sivuaineita kandiopiskelijoille, joten ei ihmekään, että olen ollut pää pyörällä kaikista vaihtoehdoista. Tietysti kaikkiin ei voi suoraan vain mennä esimerkiksi taidealojen ja kauppiksen sivuainekokonaisuuksiin on haku. Mutta se on siis mahdollista. Yksittäisiä kursseja voi kyllä ottaa miltä alalta vain (paitsi taidealojen kursseissa on osaan haku). Itselläni on esimerkiksi kauppiksen taloustieteen kurssi ensi syksynä. Kauppiksen kursseissa muuten suurimmassa osassa arvosana määräytyy 80% tentistä, joten ei kun onnea vaan minulle ensi syksynä siihen kurssiin, huhhuh.

Fuksivuoden 2020 keväällä kävin Tuotantotalous 1 -kurssin, jonka jälkeen ajattelin sivuaineekseni Tuotantotalouden. Tein siis HOPSini (henkilökohtaisen opintosuunnitelman) sen mukaisesti. Viime syksynä aloin kuitenkin uudestaan miettimään valintaani ja kiinnostus automaation sivuaineeseen alkoi. Koska olen ihmisenä sellainen, joka ei osaa päättää, niin kokeilin nyt keväällä ottaa molemmista sivuaineista kurssit ja katsoa kumpi kiinnostaa enemmän. No tutan kurssin jätin kesken, sillä yksinkertaisesti aika ei vaan riittänyt käydä sitä kaiken muun tekemisen ohella sekä apua oli vaikea saada etäilyn vuoksi eli toisin sanoen minulla ei ollut aikaa paneutua tehtäviin kunnolla. Automaation kurssi oli ihan kiva ja hyvä että kävin sen, sillä nyt tiedän, ettei automaatiokaan ole minun juttuni.

Nyt kun koulu on viimein kesätauolla, minulla on ollut aikaa paneutua töihin. Päähäni tuli siis ajatus, joka alkoi jo silloin, kun sain tietää pääseväni Carunalle töihin, että olen paljon tekemisissä energiatekniikan kanssa. Tämän ajatuksen jälkeen pääni yläpuolella oleva lamppu välähti. Miten olisi energiatekniikan sivuaine? Tällä hetkellä HOPSistani löytyy siis Energiatekniikan -sivuaine. Saa nähdä milloin tämä sivuaine vaihtuu seuraavaan. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo.

Salla

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!