Sellon kauppakeskus saa uuden mittarointijärjestelmän

Espoossa sijaitsevaan kauppakeskus Selloon asennettiin Schneider Electricin sähkönjakelun valvontaohjelmisto, jonka avulla energiankulutusta ja sähköjärjestelmien kuntoa voidaan tarkkailla myös yksittäisten liikkeiden tasolla.

Sello on yksi Pohjoismaiden suurimpia kauppakeskuksia, johon kuuluu yli 160 liikettä ja palvelua. Energiankulutuksen tarkka ja luotettava seuraaminen on tärkeää Sellon toiminnalle. Kauppakeskus käyttää dataa myös toiminnan ympäristövaikutuksien laskemiseen.

Vanhan energian mittarointijärjestelmän tilalle valittiin Schneider Electricin Power Monitoring Expert -ohjelmisto.

– Vanha järjestelmä ei tuottanut dataa riittävästi, sillä se oli käyttöikänsä päässä eikä päivityksiä ollut enää saatavilla. Kävimme asiakkaan kanssa läpi tarkasti, mitä he toivoivat ratkaisultaan, ja löysimme Schneiderin laajasta tarjonnasta Sellolle sopivimmat ratkaisut, kertoo myyntipäällikkö Merja Laine Schneider Electriciltä.

Sellolle oli tärkeää varmistaa, että valittu ratkaisu on kestävä ja ettei laaja uudistus häiritse kauppakeskuksen toimintaa.

– Meillä on jo aiemmin hyviä kokemuksia Schneider Electricin kanssa työskentelystä ja heidän kauttaan saaduista sujuvista huoltopalveluista. On hienoa, että heidän tarjoamassaan uudessa ratkaisussa pystytään esimerkiksi hyödyntämään aiempia väyläkaapelointeja, minkä ansiosta asiakaskokemus ei kärsi, kertoo kauppakeskus Sellon kiinteistöpäällikkö Olli Paunola.

Tärkein osa Schneider Electricin tarjoamaa ratkaisua on sähkönjakelun valvontaohjelmisto EcoStruxure Power Monitoring Expert, joka kerää dataa sähköjärjestelmien kunnosta ja energiatehokkuudesta. Omassa pilvipalvelussaan toimivalla ohjelmistolla on pitkä elinkaari ja se on helppo yhdistää olemassa oleviin, myös muiden valmistajien laitteisiin.

Power Monitoring Expertin lisäksi Selloon asennettiin Schneider Electriciltä noin 400 energiamittaria ja 190 pulssimittausta.

– Schneider pystyi tarjoamaan tarvitsemamme ratkaisun juuri meidän tiloihimme räätälöitynä. Tavoitteenamme on olla Euroopan ekologisin kiinteistö, ja sitä varten energiamittarointimme on oltava kunnossa. Saamme nyt myös kerättyä luotettavasti vuokralaiskohtaista dataa sähkönkäytöstä, minkä ansiosta pystymme kohdistamaan laskutukset oikein, Paunola kertoo.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!