Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti saavutti uuden ennätyksen

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo vuonna 2022 oli 1 348 miljoonaa euroa, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Kasvua edellisvuodesta oli 17,7 prosenttia.

SM Extra audioartikkelit

Vuoden 2022 viimeinen neljännes ylsi 14,2 prosenttiin, ja muiden neljännesten kasvu oli sitäkin suurempaa, kolmannen saavuttaessa jopa 22,1 prosenttia.

– Tukkukaupan arvo osoitti koko vuoden kaksinumeroisia kasvuprosentteja. Tämä kertoo vahvan kysynnän jatkuneen ja prosenttien pitävän sisällään reipasta volyymin kasvua, Sähköteknisen kaupan liiton (STK) toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen arvioi.

– Kysyntää tulee riittämään tulevaisuudessakin, mutta työvoiman saatavuus voi muodostua kasvua kuristavaksi tekijäksi. Tilanne on tältä osin samankaltainen koko Euroopassa, hän sanoo.

STK:n puheenjohtaja, Sonepar Suomi oy:n toimitusjohtaja Mika Höijer näkee koko vuoden kasvun olleen positiivisempaa, kuin mitä osattiin odottaa.

– Lähiaikoina ei ole havaittavissa hiljenemisen merkkejä meillä sen enempää kuin muuallakaan Euroopassa. Siitä pitävät huolen liikenteen sähköistyminen ja etenkin panostukset aurinkoenergian tuotantoon, hän toteaa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!