Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kääntyi nousuun

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi tämän vuoden toisella neljänneksellä huimat 9,4 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan kauteen.

SM Extra audioartikkelit

Ensimmäisen vuosineljänneksen negatiivisen kehityksen jälkeen toinen kvartaali rikkoi oman aiemman euromääräisen ennätyksensä ja nosti koko puolivuotiskauden uuteen ennätykseen. Sähköteknisen Kaupan Liiton tuoreen tukkumyyntitilaston mukaan vuoden alusta tarkasteltuna myynti kasvoi 3,2 prosenttia.

– Kasvuluvut kertovat erittäin vilkkaasta markkinatilanteesta sekä Suomessa että kansainvälisesti, kertoo Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) puheenjohtaja, Onninen Oy:n toimitusjohtaja Martti Forss.

Forssin mukaan investoinnit puhtaampaan ympäristöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen näkyvät julkisen talouden toimissa ja sama trendi näkyy myös kuluttajien kysynnässä.

– Vertailukohtana käytetty koronavuoden 2020 vaimea toinen kvartaali ei selitä tämän hetken kasvulukua kuin osittain. Ympäristömme teknistyy, kun kodeissa ja laitoksissa pyritään energiatehokkuuteen ja kun liikennejärjestelmämme ja energiajärjestelmämme ovat uudistumassa, sanoo STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

Huolta hän kantaakin lähinnä osaavan työvoiman riittämisestä sähköistymisen eri osa-alueilla.

Lisää aiheesta Sähköteknisen Kaupan Liiton tiedotteessa