Sähkössä on tulevaisuus -palkinto Ella Peltoselle

Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan tutkijatohtori ja tekoälytutkija Ella Peltonen on palkittu 5 000 euron suuruisella Sähkössä on tulevaisuus -palkinnolla.

Peltonen sai tunnustuksen merkittävästä panoksestaan ubiikin tietotekniikan tutkijana. Palkinto luovutettiin hänelle tänään etänä SIL-sähköpäivä 2021 -tilaisuudessa Helsingissä.

Ella Peltonen työskentelee Oulun yliopistossa Suomen Akatemian rahoittamassa 6G-lippulaivassa. Ennen Oulua Peltonen toimi post doc -tutkijana Irlannissa Corkin yliopistossa.

KNX Finland ry järjestää kaikille kiinnostuneille maksuttoman web-seminaarin talotekniikan väyläpohjaisista alustateknologioista torstaina 21.10. ja torstaina 28.10.

Hänen erikoisalaansa on ubiikki tietotekniikka. Sillä tarkoitetaan kaikkialla läsnä olevaa laskentaa, ympäristöönsä sulautuvaa tekniikkaa ja kaikkia muita älylaitteita, paitsi perinteistä tietokonetta. Ubiikki tietotekniikka kattaa älykellot ja -korut, kännykät, televisiot ja jääkapit. Peltosen erityisenä kiinnostuskohteena ovat sensorit.

Sähkössä on tulevaisuus -palkinto jaetaan vuosittain Ulla Tuomisen säätiön varoista. Palkinnon saajan valitsevat Sähköinsinöörit – SILin ja Ulla Tuomisen säätiön edustajat.