Sähkössä on tulevaisuus -palkinto Ella Peltoselle

Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan tutkijatohtori ja tekoälytutkija Ella Peltonen on palkittu 5 000 euron suuruisella Sähkössä on tulevaisuus -palkinnolla.

SM Extra audioartikkelit

Peltonen sai tunnustuksen merkittävästä panoksestaan ubiikin tietotekniikan tutkijana. Palkinto luovutettiin hänelle tänään etänä SIL-sähköpäivä 2021 -tilaisuudessa Helsingissä.

Ella Peltonen työskentelee Oulun yliopistossa Suomen Akatemian rahoittamassa 6G-lippulaivassa. Ennen Oulua Peltonen toimi post doc -tutkijana Irlannissa Corkin yliopistossa.

Hänen erikoisalaansa on ubiikki tietotekniikka. Sillä tarkoitetaan kaikkialla läsnä olevaa laskentaa, ympäristöönsä sulautuvaa tekniikkaa ja kaikkia muita älylaitteita, paitsi perinteistä tietokonetta. Ubiikki tietotekniikka kattaa älykellot ja -korut, kännykät, televisiot ja jääkapit. Peltosen erityisenä kiinnostuskohteena ovat sensorit.

Sähkössä on tulevaisuus -palkinto jaetaan vuosittain Ulla Tuomisen säätiön varoista. Palkinnon saajan valitsevat Sähköinsinöörit – SILin ja Ulla Tuomisen säätiön edustajat.