Sähköinfo panostaa webinaareihin

Sähköinfo oy:n Leppävaaran Sähkötalolle rakentama webinaaristudio mahdollistaa teknisesti entistä laadukkaammat lähetykset ja useiden keskustelijoiden samanaikaisen osallistumisen.

Sähköinfon teekkarityöntekijät, Aalto-yliopistossa toista vuotta sähkötekniikkaa opiskelevat Sauli Norja ja Santeri Huhtala tulevat toimimaan uusien webinaarien lähetysteknikkoina.
Sähköinfon teekkarityöntekijät, Aalto-yliopistossa toista vuotta sähkötekniikkaa opiskelevat Sauli Norja ja Santeri Huhtala tulevat toimimaan uusien webinaarien lähetysteknikkoina.

Etäkurssit ja webinaarit ovat tulleet jäädäkseen myös Sähköinfon koulutustarjontaan. Tähän saakka Sähköinfon etäkurssit on järjestetty luennoitsijoiden omien koneiden verkkokameroilla ja mikrofoneilla, mutta kesäkuusta lähtien lähetykset toteutetaan entistä paremman kuvan- ja äänenlaadun mahdollistavilla, ammattitason lähetyslaitteilla. Uusi striimausstudio mahdollistaa myös useiden esiintyjien samanaikaisen kuvaamisen ja puheenvuorojen entistä helpomman jakamisen.

Verkkokurssit tullaan järjestämään Teams-live -alustalla. Studion suunnitteluvaiheessa selvitettiin myös joidenkin muiden webinaariohjelmistojen käyttömahdollisuuksia, mutta Sähköinfon teknisen asiantuntijan Veijo Kaupin mukaan niiden ongelmaksi osoittautui se, että ohjelmat tai katselusovellukset pitäisi ladata erikseen osallistujien koneille.

– Sähköinfon kursseille osallistuu runsaasti henkilöitä organisaatioista, joiden tietoturvakäytännöt eivät salli minkään ylimääräisten ohjelmistojen asentamista koneille, ja kaikille on ylipäätäänkin helpompaa, jos webinaareihin voi osallistua suoraan tavallisen verkkoselaimen kautta, Kauppi kertoo.

Kesäkuussa Sähköinfo järjestää webinaarit sähköisestä liikenteestä, jakokeskusten mitoituksesta, ajankohtaisista sähköturvallisuuskysymyksistä ja aurinkosähköasennusten toteutuksesta. Lisätietoja webinaareista löydät Sähköinfon verkkokaupasta.

Mikko Arvinen, teksti ja kuva