Robottibussi auttaa Kempowerin tuotannon tehostamisessa

Sähköinen robottibussi tehostaa Kempowerin tuotantoa ja sen käyttöönotto tarjoaa merkittävän edun yhtiön logistiikan hallintaan. Kuva: Kempower oyj.
Sähköinen robottibussi tehostaa Kempowerin tuotantoa ja sen käyttöönotto tarjoaa merkittävän edun yhtiön logistiikan hallintaan. Kuva: Kempower oyj.

Kempower oyj on ottanut käyttöön sähköisen robottibussin Lahden pääkonttorin tuotantoalueellaan. Robottibussi korvaa kahden tehtaan väliset kuljetukset, jotka on tähän mennessä tehty kuorma-autoilla.

SM Extra audioartikkelit

Suomalainen robottiajoneuvo-operaattori Remoted oy toimitti robottibussin Kempowerille.

Robottibussi parantaa merkittävästi tuotannon tehokkuutta vähentämällä välivarastoinnin tarvetta. Lisäksi se heijastaa Kempowerin sitoutumista toimintansa sähköistämiseen ja luo saumattoman yhteyden kahden tehtaan välille valmistusprosessin ja toimitusaikataulujen optimoimiseksi.

Yhtiön mukaan tämä strateginen muutos on askel kohti tehokkaampaa ja automatisoitua tuotantotapaa ja se vahvistaa Kempowerin paikallista tuotantokykyä Suomessa ja korostaa maan osaamista sähköisessä kuljetusteknologiassa.

– Robottibussi on meille mielenkiintoinen ja ajankohtainen pilotti. Sähköinen robottibussi on yksi konkreettinen esimerkki omistautumisestamme innovointiin ja kestävään kehitykseen. Haluamme olla osaltamme edistämässä sähköisen liikenteen yleistymistä, Kempowerin operatiivinen johtaja Sanna Otava sanoo.

– Yhdessä tekeminen on erinomainen osoitus siitä, että yhdistämällä Kempowerin ja Remotedin osaamisen syntyy uutta innovaatiota. Tällä on kysyntää myös kansainvälisillä markkinoilla ja se osoittaa, että tehdasalueen logistiikassa on vielä tilausta uusille ratkaisuille, Remotedin toimitusjohtaja Tatu Nieminen toteaa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!