Ranskalainen Legrand ostaa Ensto Building Systemsin

Ensto myy Building Systems (EBS) -liiketoimintansa rakennusten sähköistysratkaisuihin ja digitaaliseen infrastruktuuriin erikoistuneelle Legrandille.

SM Extra audioartikkelit

Porvoossa vuonna 1958 perustettu perheyhtiö Ensto on tehnyt strategisen päätöksen keskittyä sähkönjakeluliiketoimintaan. Päätöksen myötä sähköistys- ja valaistusratkaisuihin erikoistunut Ensto Building Systems Oy myydään Legrandille.

Enston ja Legrandin välinen sopimus on allekirjoitettu 16. heinäkuuta 2021. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää. Osana yrityskauppaa Ensto ja Legrand ovat solmineet lisenssisopimuksen Ensto-tavaramerkin käytöstä EBS-liiketoiminnan yhteydessä. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Viime vuonna Ensto-konsernin palveluksessa oli noin 1350 henkilöä ja sen liikevaihto oli 250 miljoonaa euroa, josta EBS:n osuus oli 120 miljoonaa euroa. Yrityskaupan jälkeen Ensto työllistää noin 815 henkilöä 17 eri maassa. Pariisin Euronext-pörssiin noteeratun Legrand-konsernin viime vuoden liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja sen palveluksessa oli noin 40 000 henkilöä.

Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinäsen mukaan kauppa tukee Enston kasvustrategian seuraavaa vaihetta kehittyä johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille valituilla segmenteillä kansainvälisillä markkinoilla ja keskittyä Ensto DSO (Distribution System Operators) -liiketoiminnan kehittämiseen.

– Keskittymällä täysin sähkönjakeluliiketoimintaan voimme palvella paremmin asiakkaitamme niin asiantuntijuutemme kuin älykkäiden ratkaisujemme avulla, joiden ytimessä ovat vastuullisuus ja älykäs teknologia. Kaupan myötä tämä kehitys nousee uudelle tasolle, Keinänen kertoo konsernin tiedotteessa.