QMG liittyy osaksi uutta pohjoismaista talotekniikkakonsernia

Sandbäckensin talousjohtaja Johan Henriksson ja toimitusjohtaja Mikael Matts sekä QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.
Sandbäckensin talousjohtaja Johan Henriksson ja toimitusjohtaja Mikael Matts sekä QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.

Pääomasijoitusyhtiö Adelis myy enemmistöosuutensa talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupista (QMG) Klar Partnersille, joka omistaa entuudestaan Ruotsissa Sandbäckens-konsernin.

Klarin omistamat ruotsalainen talotekniikkakonserni Sandbäckens ja Quattro Mikenti Group tulevat muodostamaan yhden Pohjoismaiden johtavista talotekniikkaurakoinnin ja -palveluiden yrityksistä. Uudessa konsernissa molemmat yhtiöt jatkavat toimintaansa erillisinä.

QMG:n liikevaihto kuluneiden 12 kuukauden ajalta on noin 200 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1 000 talotekniikka-ammattilaista. Sandbäckensin liikevaihto oli viime vuonna noin 150 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 800.

Kimmo Liukkonen jatkaa QMG:n toimitusjohtajana ja kuuluu uuden konsernin johtoryhmään yhdessä konsernin ja Sandbäckensin talousjohtaja Johan Henrikssonin sekä konsernin ja Sandbäckensin toimitusjohtaja Mikael Mattsin kanssa. Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin. QMG:n henkilöstö jatkaa merkittävänä omistajana uudessa konsernissa.

Klar Partners on eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö, joka investoi yrityspalveluihin ja kevyen teollisuuden parissa toimiviin yrityksiin. Yritysten, joihin Klar sijoittaa, vuotuinen liikevaihto on noin 50–500 miljoonaa euroa, ja niiden pääkonttorit sijaitsevat Pohjoismaissa, Benelux-maissa tai saksankielisessä Euroopassa.

Jyväskylässä nähdään 7.-9.2.2024!