Privaattimobiiliteknologia vauhdittaa ulkotapahtumien maksuliikennettä

Tulevana kesänä siirrettävä privaattiverkkoratkaisu on käytössä useissa eri tapahtumissa. Kuva: Toni Eskelinen.
Tulevana kesänä siirrettävä privaattiverkkoratkaisu on käytössä useissa eri tapahtumissa. Kuva: Toni Eskelinen.

Privaattiverkko korvaa tietoliikenneratkaisuissa wifin ja parantaa festivaalivieraiden asiakaskokemusta.

Tapahtuma-alan moniosaaja Corego oy ja teknologiatalo Digita oy ovat tehneet monivuotisen sopimuksen tapahtumien tiedonsiirtopalvelusta, joka toteutetaan siirrettävällä privaattiverkkoratkaisulla.

Privaattiverkot ovat täysin uudenlainen tapa mahdollistaa kriittinen ja luotettava tiedonsiirto langattomasti yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille. Kuvassa privaattiverkkoauto Qstockissa.
Privaattiverkkoauto Qstockissa.

Privaattiverkko korvaa tietoliikenneratkaisuissa wifin, sillä privaattiverkko on kevyempi toteuttaa, tarjoaa paremman suorituskyvyn ja on luotettava toiminnaltaan. Se on paikallinen yrityksen omaan käyttöön räätälöity 4G- tai 5G-verkko.

Corego ja Digita ovat pilotoineet privaattiverkkoratkaisua vuonna 2023 kaksilla isoilla festivaaleilla, muun muassa Qstockissa. Ratkaisu on todettu hyväksi ja tulevana kesänä se on käytössä useissa eri tapahtumissa, joissa tapahtuma-aikainen myynti on liiketoimintakriittistä järjestäjälle, ja sujuva ja toimiva palvelu hyvän festivaalikokemuksen edellytys tapahtumavieraille.

– Qstockin kokoisen tapahtuman taloudellisen onnistumisen ja asiakaskokemuksen kannalta nopeat ja ehdottoman luotettavat tietoliikenneyhteydet ovat elintärkeitä. Pienikin häiriö kassayhteyksien toiminnassa näkyy helposti jonoina ja pienempänä myyntinä. Coregon ja Digitan tarjoama ratkaisu on osoittautunut erinomaiseksi ja suuntaamme luottavaisin mielin kohti ensi kesän festivaaleja, Qstockin toimitusjohtaja Jouni Loponen sanoo.

– Olemme kartoittaneet parin vuoden ajan toimivaa kokonaisuutta, ja Digita mahdollistaa meille itsenäisen tavan toimia ja tarvittavan konsultoinnin tarpeen vaatiessa. Viime vuoden kokemukset ylittivät odotukset. Tulevana kesänä operoimme sijainnista riippuen 4G- ja/tai 5G-verkoilla, Coregon toimitusjohtaja ja perustaja Hannu Elomaa kertoo.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!