POK Group osti E Avenuen

Järjestelyjen myötä kuopiolainen sähkönjakelujärjestelmiä valmistava POK Group tuplaa liikevaihtonsa ja nousee yhdeksi toimialansa suurimmista pohjoismaisista toimijoista.

Merkittävän yrityskaupan tavoitteena on vahvistaa POK Groupin tulevaisuuden kilpailukykyä sekä asemaa sähkönjakelulaitemarkkinoilla.

– Jo pelkästään ilmasto- ja ympäristökysymysten vuoksi energian käyttö ja jakelu ovat ennennäkemättömän keskustelun ja muutostarpeen keskiössä. Tehty yrityskauppa on siis luonteva osa strategiaamme. Emme näe kauppaa tärkeänä pelkästään yrityskoon kasvattamisen näkökulmasta, vaan paljon strategisempana hankintana, POK Groupin hallituksen puheenjohtaja Timo Lappi kertoo.

Ostettavan yrityksen lisäksi POK Groupin omistuksessa on Jokelassa toimiva Telemerkki oy. POK Groupin ja Telemerkin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2020 oli 21 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 170 henkilöä. Yrityskaupan myötä tulevan konsernin liikevaihto ja henkilöstömäärä tuplaantuvat.

POK Groupin omistukseen siirtyy viidellä eri paikkakunnalla toimivat E Avenuen tehtaat.

Yrityskaupan jälkeen E Avenuen toiminta jatkuu osana POK Group oy -konsernia. Järjestelyillä ei ole vaikutuksia yritysten olemassa oleviin sopimuksiin tai asiakassuhteisiin eikä POK Groupin omistukseen.

Syksyn Onnimarkkinat ovat alkaneet!