Paimion Sähkömuseo palkittiin alueen museoteko-tunnustuksella

Varsinais-Suomen museot ry ja Turun museokeskus ovat myöntäneet Varsinais-Suomen vuoden 2022 museoteko -palkinnon Paimion Sähkömuseon talkoojoukolle eli Sähkömuseoveljille ja -sisarille.

Palkinto luovutettiin Turun linnassa 29. marraskuuta Paimion Sähkömuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Salmelalle ja Sähkömuseoveljien ja -sisarten Tor-Erik Schoultzille. Kuva Jouni Lehtiranta.

Paimion Sähkömuseo avattiin kesäkuussa 1995. Museon perustamisesta, olemassaolosta ja toiminnasta saadaan kiittää suurelta osin aktiivista joukkoa paikallisissa sähköalan yrityksissä, kuten Lounais-Suomen Sähkö-Osakeyhtiössä ja Sähkölähteenmäellä, uransa tehneitä henkilöitä.

Tämä talkoojoukko – Sähkömuseoveljet ja -sisaret – on osallistunut alusta saakka niin näyttelyiden rakentamiseen kuin esineiden tunnistamiseenkin. Lisäksi he ovat toimineet yhteyshenkilöinä eri sidosryhmiin, hankkineet rahoitusta Paimion Sähkömuseosäätiölle, luetteloineet museoaineistoja sekä toimineet oppaina museokierroksilla.

Talkoolaisten joukko on elänyt vuosikymmenten varrella, mutta säännöllisiin viikkotapaamisiin kokoontuu edelleen parisenkymmentä aktiivista senioria.

Lisätietoja Paimion Sähkömuseon sivuilla

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!