Opiskelijoille nousee tornitaloja Helsingin Pasilaan

Kortteliin rakennetaan suuria viherkattoja ja maisematerasseja. Kuva Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.
Kortteliin rakennetaan suuria viherkattoja ja maisematerasseja. Rakennukset on suunniteltu estämään raide- ja katumelun pääsy piha-alueille. Kuva Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.

Keski-Pasilaan rakennettaviin tornitaloihin rakennetaan lähes 400 opiskelija-asuntoa ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin uusi pääkonttori.

Kauppakeskus Triplan pohjoispuolelle nousevaan Huippu-kortteliin rakennetaan kolme 7-kerroksista lamellitaloa ja kolme 14–17-kerroksista tornitaloa. Taloihin rakennetaan lähes 400 opiskelija-asuntoa, liiketiloja ja Hoasin uusi pääkonttori. Suurin osa kohteen asunnoista on yksiöitä.

– Opiskelija-asuntojen soluaika on ohi. Kun Huipun toteutussuunnittelu aloitettiin vuonna 2019, asunnoistamme 70 prosenttia oli soluja, mutta opiskelijat halusivat vain yksiöitä tai kaksioita, Hoasin hankepäällikkö Anneli Keränen kertoo.

Ensimmäiset opiskelijat pääsevät muuttamaan Huippuun marraskuussa 2025. Hartelan urakoiman korttelin suunnittelusta vastaa A-Insinöörit-konserniin kuuluva Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.

– Rakennuksen alimpiin kerroksiin tulee Hoasin uusi pääkonttori. Viidenteen kerrokseen asti ei voi raideliikenteen ja vilkasliikenteisen Veturikadun vuoksi rakentaa asuntoja, ja siksi alimmat kerrokset ovat toimistoja ja liiketilaa. Huippu onkin monimuotoinen hybridirakennus, jonka alakerroksissa on monia erilaisia toimintoja ja isoja toimistoja, ja näiden päällä paljon pieniä opiskelija-asuntoja, kohteen pääsuunnittelija J-P Lehtinen kertoo A-Insinöörien tiedotteessa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!