Opiskelijat tutustuivat Sähkömessuihin

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry kustansi kahden oppilaitoksen opiskelijoiden matkat ja lounaat messuille. Kuvassa STUL:n koulutusasiantuntija Mauri Moilanen ja Kouvolan seudun ammattiopistosta Antti Vallittu, Taru Olli, Jarkko Hyttinen, Osmo Varpila, Juha-Pekka Pehkonen, Jouko Virta ja Hannu Salminen sekä STUL:n järjestöpäällikkö Keijo Ukkonen.

Jyväskylän Paviljongissa helmikuussa järjestetyillä Sähkö-, tele-, valo- ja AV 2020 -messuilla vieraili alan ammattilaisten lisäksi noin 1 500 opiskelijaa.

Nähdään Sähkömessuilla!

Sähkömessuilla alan opiskelijoille oli suunniteltu oma messupolku, jonka varrella yritysten opiskelijakummit olivat valmiina isojenkin opiskelijaryhmien vastaanottoon. Sähköteknisen kaupan liiton jo kolmannen kerran järjestämällä opiskelijoiden messupolulla osa yrityksistä oli järjestänyt osastoilleen myös erilaisia rastitehtäviä.

Tuotteiden esittelyn lisäksi monilla osastoilla mainostettiin myös yritysten kesätyö- ja harjoittelupaikkoja.

Olli Anttiroiko ja Sami Uusitalo tulivat messuille Kokkolasta.

Sähkötekniikkaa neljättä vuotta opiskeleva ja Kokkolan energia oy:n työnjohtajana työskentelevä Sami Uusitalo oli messuilla eniten kiinnostunut verkostourakointiyrityksistä.

– Tulin messuille pääasiassa katsomaan verkostourakoinnin toimijoita. Yrityksessä olemme yleensä kiinnostuneita siitä, mitä meidän tavarantoimittajamme ja myös kilpailijamme tarjoavat. Myös sähköautojen latauspisteet ja valaistus kiinnostavat, Uusitalo sanoi.

Kokkolan ammattiopistossa sähköalan opiskelut Olli Anttiroiko on päättämässä opiskelunsa oppisopimusjaksollaan Kokkolan energiassa. Messuilla häntä kiinnosti eniten talotekniikka ja valaistus. Messuilla pääsi tutustumaan myös työkaluihin ja asennustarvikkeisiin, joita löytyi moneen eri kohteeseen ja käyttöön.

– Valmistumisen jälkeen haluaisin työskennellä joko talotekniikan tai teollisuuden parissa, mutta ainakin ensiksi saan jäädä kesätöihin Kokkolan energialle, Anttiroiko kertoi.

Metropolia-ammattikoulussa sähkövoimatekniikkaa opiskelevan Sami Farajn mielestä messuilla oli kiinnostavaa pyöriä.

– Täällä pääsee näkemään fyysisesti tuotteita, joista on vain kuullut opinnoissa, Faraj kuvaili.

Näin messuilta löytää myös inspiraatiota opiskeluun ja uusien asioiden oppimiseen. Faraj työskentelee opintojensa ohella työnjohtajana ja tarjouslaskijana Sähkö-Huhta oy:ssä, jossa hän on erikoistunut valaistukseen ja sähköauton lataukseen. Messuilla olikin esillä lukuisia valaistusalan yrityksiä, jotka esittelivät tuotteita laidasta laitaan, sisustusvalaistuksesta räjähdyskestäviin valaisimiin.
  

Robert Ellmén, teksti

Ecomin avulla käytät aikaasi fiksummin. Tutustu heti!