Luminord-palkinto ladattavalle Laava-valaisimelle

Muotoilija Ivo Mukkulaisen suunnittelema Laava-valaisin koostuu kahdesta ladattavasta valaisimesta, joita voi käyttää myös erillisinä ulkovalaisimina.

Vuoden 2023 Luminord-valaisinsuunnittelukilpailun tehtävänä oli suunnitella ladattava ja helposti liikuteltava valaisin. Suomen Messusäätiön lahjoittaman, 5 000 euron arvoisen palkinnon voittaja julkistettiin 13.9. Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Laava-valaisin koostuu kahdesta erikokoisesta, lasisesta valaisinosasta ja latausasemasta.

Voittajatyö, muotoilija Ivo Mukkulaisen suunnittelema Laava-valaisin, on kilpailun tuomariston mukaan klassisen tyylikäs ja muotoilultaan viimeistelty: ”Valaisimen ulkonäkö ja käyttötarkoitus on muunneltavissa. Valaisin toimii sekä sijoitettuna latausasemalle että liikuteltavana. Valaisin sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön ja sillä on kaupallista potentiaalia. Integroitu latausasema tekee tuotteesta hienon kokonaisuuden ja lisää sen käytettävyyttä.”

Niin ikään 5 000 euron arvoinen STEK-nimikkopalkinto myönnettiin sisustusarkkitehti Tiia Taimisen suunnittelemalle valaisimelle ”Klip”. Valaisin koostuu kolmesta samankokoisesta, irrallisesta valaisimesta, jotka voidaan kiinnittää usb-kaapelilla ladattaviksi magneettiseen runkoon. Valaisimet voidaan asettaa yksin tai useamman valaisimen ryhmänä mihin tahansa kohtaan runkoa.

Luminord-kilpailun tavoitteena on löytää uusia, korkeatasoisia valaisinratkaisuja ja näin kehittää alan teollisuudelle uusia valaisininnovaatioita ja -tuotteita. Kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry yhteistyössä Sisustusarkkitehdit SIO ry:n ja Teollisuustaiteen liitto Ornamo ry:n kanssa.

Luminord-palkintotiedote kuvilla (pdf)

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!