Ladattavien ajoneuvojen ja latauspisteiden kysyntä kasvaa

Pakettiautokanta sähköistyy selvästi henkilöautoja hitaammin. Sähköautojen osuus uusien pakettiautojen myynnistä on vasta hieman yli 2 prosenttia.
Pakettiautokanta sähköistyy selvästi henkilöautoja hitaammin. Sähköautojen osuus uusien pakettiautojen myynnistä on vasta hieman yli 2 prosenttia.

Ladattavien autojen osuus henkilöautojen rekisteröinneistä on kasvamassa tänä vuonna lähes kolmannekseen.

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan uusia henkilöautoja on rekisteröity tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä 91 953 kappaletta. Luku on 4,2 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Uusia pakettiautoja on tänä vuonna rekisteröity 11 944 kappaletta, joka on 3,8 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Marraskuussa rekisteröitiin 6 676 uutta henkilöautoa. Näistä 14,3 prosenttia oli täyssähköautoja ja 23,0 prosenttia ladattavia hybridejä. Tammi-marraskuussa ensirekisteröidyistä autoista 9,3 prosenttia on ollut täyssähköautoja ja 20,5 prosenttia ladattavia hybridejä. Ladattavien henkilöautojen kysynnän kasvu on ollut nopeaa, sillä viime vuonna vastaavat osuudet olivat 4,4 prosenttia ja 13,7 prosenttia.

Tänä vuonna Volkswagen on ollut ylivoimaisesti suosituin sähköautomerkki. Täyssähköisiä Volkswagen-henkilöautoja oli rekisteröity 2 279 kappaletta marraskuun loppuun mennessä. Seuraavina tilastossa tulevat Tesla (1 140), Skoda (732), Hyundai (621) ja Volvo (517).

Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) mukaan sähköajoneuvojen latauslaitteiden kysyntä vastaa ladattavien autojen myyntiä. Tämän vuoden kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana STK:n jäsenyritykset myivät 30 702 latauslaitetta. Tyypin 2 max 22 kW peruslatauslaitteiden suosio on noussut tänä vuonna 2–3 kW tehoisten latauslaitteiden edelle. Yksi latauslaite voi sisältää useita latauspisteitä.

Autoalan tiedotuskeskuksen tiedote

Sähköteknisen Kaupan Liiton tiedote