Ladattava ja liikuteltava valaisin haussa valaisinsuunnittelukilpailu Luminordissa

Luminord 2023 -valaisinsuunnittelukilpailussa tehtävänä on suunnitella ladattava ja helposti liikuteltava valaisin. Kilpailun tulokset julkistetaan Habitare-messuilla 13.9.2023.

SM Extra audioartikkelit

Yhdettätoista kertaa järjestettävän kilpailun avulla etsitään uusia ja korkeatasoisia valaisininnovaatioita ja -tuotteita alan valmistavalle teollisuudelle. Siirrettävän valaisimen monikäyttöisyyttä lisäävät valaistusvoimakkuuden ja värilämpötilan säätömahdollisuudet, mutta voisiko siirrettävässä valaisimessa olla muitakin älykkäitä ominaisuuksia? Entä voisiko akkua ladata muutenkin kuin verkkovirralla tai aurinkokennoilla?

Kilpailun pääpalkinto on Suomen messusäätiön lahjoittama 5 000 euron arvoinen Luminord 2023 -palkinto. Pääpalkinnon lisäksi jaetaan Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:n lahjoittama 5 000 euron arvoinen STEK-nimikkopalkinto.

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen valoteknillinen seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen kaupan liitto ry ja Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry yhteistyössä Sisustusarkkitehdit SIO ry:n ja Ornamo ry:n kanssa.

Kilpailuohjelma ja -säännöt