Kerava ja Valkeakoski järjestävät kesällä asumisen ja rakentamisen tapahtumia

Valkeakoskella järjestetään Talonäyttely 24.7.–4.8. ja Keravalla Uuden ajan rakentamisen festivaali 26.7.–7.8.

Kummassakin tapahtumassa korostuvat tämän päivän tärkeät teemat ekologisuus sekä tulevaisuuden rakentamisen ja asumisen kestävät ratkaisut.

– Tulevan kesän isot rakentamisen ja asumisen tapahtumat ovat tällä kertaa kaupunkien järjestämiä. Tästä syystä teemme toistemme kanssa yhteistyötä ja olemme saaneet toisiltamme erinomaisia vinkkejä tapahtumiemme suunnitteluun ja järjestämiseen, Uuden ajan rakentamisen festivaalin projektipäällikkö Pia Lohikoski ja Talonäyttelyn projektipäällikkö Siiri Nieminen toteavat yhdessä.

Talonäyttely Valkeakoskella toteutetaan nyt toista kertaa. Ensimmäisen kerran vuonna 2017 pidetty tapahtuma houkutteli Valkeakoskelle yli 17 000 kävijää. Tapahtuman teemoina ovat ekologisuus, edullisuus, kompaktit kodit ja joustava rakennusprojekti.

Keravan Kivisillassa järjestettävä Uuden ajan rakentamisen festivaali (URF) esittelee kestävää rakentamista, asumista ja elämäntapaa Keravan kartanon vehreässä ympäristössä. Tapahtumassa on koettavana kymmenen asuntokohdetta, teemoitettuja työpajoja sekä erilaisia kävelyreittejä, joissa voi tutustua esimerkiksi erilaisiin kiertotalousratkaisuihin ja alueen historiaan.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!