Herkkumaa siirtyy päästöttömään suolakurkkutuotantoon

Hämeenlinnassa toimiva vihannessäilykevalmistaja Herkkumaa Oy ottaa käyttöön 10 MWh lämpövaraston.

Lappeenrantalaisen Elstor Oy:n toimittamassa ratkaisussa sähköä varastoidaan lämpöenergiaksi. Ratkaisu korvaa polttoöljyn käytön säilykevalmistuksessa kriittisessä höyryn tuotannossa.

– Vihreän siirtymän ennakointi, vastuullinen tuotanto ja kestävän liiketoiminnan näkymät vauhdittivat päätöstämme korvata nykyinen, noin 264 000 litraa kevyttä polttoöljyä vuodessa käyttävä järjestelmä uudella lämpövarastoratkaisulla, Herkkumaan toimitusjohtaja Atte Rekola kertoo.

Hanke sai Business Finlandin energiatehokkuuden parantamisen ja uuden teknologian investointitukea, joka kattoi noin kolmanneksen investoinnista. Hallituksen vihreän siirtymän investointiohjelmassa teollisuusprosessien sähköistämisen edistämiseen on varattu tälle vuodelle runsaasti määrärahoja. Höyryntuotannon sähköistämisen lisäksi rahoitusta myönnetään esimerkiksi teollisuuden polttoaineita käyttävien uunien muuttamiseksi sähköisiksi.

Herkkumaan tiedote

Herkkumaan suolakurkut valmistetaan jatkossa päästöttömästi.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!