Helen ja Eltel testaavat sähköistä kaivinkonetta

Sähkökaivuri operoi Helen Sähköverkon työmaalla Väinämöisenkadun ja Arkadiankadun risteyksessä maanantaina 14.6. Kuva Tomi Aho.
Sähkökaivuri operoi Helen Sähköverkon työmaalla Väinämöisenkadun ja Arkadiankadun risteyksessä maanantaina 14.6. Kuva Tomi Aho.

Helen Sähköverkko ja Eltel Networks testaavat sähköistä kaivinkonetta Helsingin katutyömailla.

Sähköisen kaivinkoneen käytöllä verkonrakennusyhtiö Eltel Networks ja Helsingin sähkönjakelusta vastaava Helen Sähköverkko tavoittelevat pienempiä pienhiukkaspäästöjä sekä vähemmän moottorimelua katutyömailla.

Syksyn Onnimarkkinat ovat alkaneet!

Englantilaisen JCB:n valmistaman kaivurin teho on 20 kW, omapaino 1 862 kg ja suurin kaivuusyvyys 2,42 metriä. Jatkuvalla käytöllä koneen toiminta-aika on neljä tuntia.

Helenin omistaja Helsingin kaupunki on allekirjoittanut vapaaehtoisen green deal -sopimuksen työmailla syntyvien päästöjen vähentämiseksi.

– Helen-konserni on edelläkävijä ja suunnannäyttäjä sähköisessä liikenteessä. Haluamme edistää sähkön käyttöä katutyömailla ja etsiä hiljaisempia ja ympäristöystävällisempiä tapoja sähköverkon rakentamiseen ja kunnossapitoon, Helen Sähköverkon verkkojohtaja Jyrki Nieminen kertoo yritysten tiedotteessa.

Tutustu Sähköinfon verkkokursseihin =>

Sähkömaailman artikkeli: Pienet maanrakennuskoneet sähköistyvät