Ensto osti enemmistöosuuden itävaltalaisesta Röhrbacher Technik GmbH -yhtiöstä

Ensto oy on ostanut 51 prosentin osuuden itävaltalaisesta Röhrbacher Technik GmbH:sta. Yritys tarjoaa palveluja sähköverkkoyhtiöille ja tukkukaupoille.

SM Extra audioartikkelit

Röhrbacher työllistää kuusi henkilöä Itävallan Böheimkirchenissä lähellä Wieniä, ja sen liikevaihto on 1,5 miljoonaa euroa. Yritys tarjoaa sähkönsiirtoon ja -jakeluun sekä sähkön käyttöön liittyviä tuotteita ja palveluita. Sen tärkeimpiä asiakkaita ovat energia- ja rakennusteollisuus sekä sähkötekninen tukkukauppa.

Röhrbacherin tuoteryhmiin kuuluu sähkönjakelun, ledivalaistuksen ja muita sähköalan tuotteita. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen myös sähköverkonrakennus- ja valaistussuunnittelua sekä projektitukea ja erityistuotteiden tuotekehityspalveluita.

– Tämä yrityskauppa takaa Enstolle erinomaiset lähtökohdat laajentaa Itävallan liiketoimintaansa. Röhrbacher toimii jo joidenkin tuotteidemme jakelijana Itävallassa, ja nyt etsimme uusia kasvumahdollisuuksia etenkin maakaapeli- ja ilmajohtotarvikkeiden osalta, Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinänen sanoo.

Röhrbacherista tulee osa Ensto DSO -liiketoimintaa, ja se jatkaa toimintaansa nimellä Ensto Röhrbacher Technik GmbH, jonka toimitusjohtajaksi on nimitetty Rörhbacherin omistaja Georg Kastenberger.