Fingrid: Sähkön riittävyys näyttää hyvältä

Fingridin arvion mukaan sähköä tulee riittämään tulevana talvena hyvin kaikille suomalaisille. Sähkön käytön vähentäminen niukoissa saatavuustilanteissa on kuitenkin tärkeää jatkossakin.

Fingrid arvioi sähkönkulutuksen nousevan tulevan talven kylminä ja tuulettomina talvipäivänä noin 14 300 megawattiin. Tällaisena pakkaspäivänä kulutuksesta pystytään kattamaan kotimaisella tuotannolla parhaimmillaan arviolta 12 800 megawattia. Loput 1 500 megawattia voidaan tuoda Ruotsista ja Virosta.

Fingridin käyttötoiminnan johtaja Tuomas Rauhalan mukaan tilanne on nyt viime talvea parempi, sillä sähkön kotimaisen tuotannon määrä on kasvanut erityisesti Olkiluoto 3:n käyttöönoton myötä, ja myös tuontisähkön saatavuus naapurimaista on parantunut. Tänä vuonna Suomeen on valmistunut runsaasti uutta tuulivoimakapasiteettia, mutta vähätuulisena pakkaspäivänä Fingrid arvioi sen kattavan vain noin 6 % nimelliskapasiteetista.

– Viime talvena sähkön käytön merkittävä vähentäminen huippukulutustilanteissa auttoi varmistamaan sähkön riittävyyttä. Vastaava sähkön käyttäjien vastuullinen toiminta on jatkossakin tärkeää, Rauhala toteaa Fingridin tiedotteessa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!