Eurajoen aurinkopuistohanke etenee

Ruotsalainen aurinkovoiman kehittäjä ja itsenäinen energiantuottaja Alight AB ja sähkönjakeluyhtiö Caruna oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Eurajoella sijaitsevan 100 MW aurinkopuiston liittämisestä sähköverkkoon.

SM Extra audioartikkelit

Myös aurinkopuiston sähköasema on saanut rakennusluvan, kun Eurajoen kunta teki asiassa myönteisen päätöksen. Alightin viime syyskuussa julkaisema hanke on yksi suurimmista Suomessa kehitteillä olevista aurinkoenergiapuistoista.

”Eurajoen aurinkopuisto on pisimmällä oleva hankkeemme Suomessa, ja sen nopea edistyminen luo myönteisiä odotuksia myös tulevien hankkeidemme osalta. Olemme hyvässä vauhdissa kohti tavoitettamme saada 1,5 gigawatin edestä hankkeita kehitteille vuoden 2024 loppuun mennessä. Seuraava askeleemme on solmia sähkönhankintasopimuksia puhtaasta sähköstä kiinnostuneiden yritysten kanssa. Malli takaa sen, että aurinkopuisto on myös taloudellisesti kestävä”, Alightin varatoimitusjohtaja Warren Campbell kertoo.

”Alightin 100 megawatin aurinkopuisto Eurajoella on koko Suomenkin mittakaavassa merkittävä hanke. Vihreä siirtymä luo tarvetta uudelle sähköverkkokapasiteetille Suomessa, mikä edellyttää verkon kehittämistä tulevina vuosina. Toivomme, että sääntely mahdollistaa tämän kaltaisten hankkeiden verkkoon liittämisen myös tulevaisuudessa”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Eurajoen aurinkoenergiapuisto kattaa 123 hehtaaria eli noin 179 jalkapallokentän kokoisen maa-alueen. Puiston kapasiteetti on yli 100 megawattia, joka riittää vastaamaan noin 20 000 kodin vuosittaiseen sähkönkulutukseen. Puiston rakennustyöt alkavat loppuvuodesta 2024 ja se on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuodesta 2026.