Ensto investoi laboratorioonsa vauhdittaakseen kasvuaan

Enston laboratorio Porvoossa
Enston laboratorio Porvoossa. Kuva Ensto oy.

Ensto oy on laajentanut Porvoossa sijaitsevaa laboratoriotaan investoidakseen sähkönjakeluliiketoimintansa kasvuun.

SM Extra audioartikkelit

Laboratorio on vaikuttava sekä kooltaan että asiantuntemukseltaan: se on yksi Suomen suurimmista akkreditoiduista sähkölaboratorioista sisältäen 1 500 m², joista 350 m² on uutta tilaa. Porvoon laboratoriossa työskentelee 14 testaustoiminnan ammattilaista.

Laboratorion laajennus lisää Enston testausosaamista ja -tarjontaa, ja tukee siten yrityksen tavoitetta tulla johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille. Yhtiö suunnittelee kaksinkertaistavansa liikevaihtonsa vuoteen 2025 mennessä, ja tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan lisää testauskapasiteettia vastaamaan kasvavaan kansainväliseen kysyntään.

– Strategian mukaisesti laajennettu laboratorio edustaa Enstolle kasvumoottoria, sillä se kasvattaa sekä meidän kapasiteettiamme että kyvykkyyksiämme. Laajennus tuli tarpeeseen, jotta pystymme paremmin palvelemaan sähköverkkoasiakkaitamme niin asiantuntijuutemme kuin älykkäiden ratkaisujemme avulla, joiden ytimessä ovat vastuullisuus ja älykäs teknologia, Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinänen sanoo.

Laajennettu laboratorio keskittyy maakaapelituotteiden testaukseen, joista Enstolla on kattava kokemus ja osaamista vuosikymmenten ajalta. Uudet ja olemassa olevat maakaapelitestaustilat tarjoavat laajat mahdollisuudet pitkäaikaisvanhennuksille, robustness-, suolasumu-, kosteussumu-, AC-jännite-, DC-jännite- ja impulssijännitetestauksille sekä osittaispurkausmittauksille. Lisäksi Enston Porvoon laboratoriossa on tilat ilmajohtoverkkotuotteiden testaukseen.