Energiavirasto: Energiamurros vaatii lisää osaajia

Energiaviraston ja Motivan Hae muutoksen tekijäksi – opiskelemaan ammattiopistoon -kampanja markkinoi uusiutuvan energian ammatteihin tähtääviä ammattiopintoja ysiluokkalaisille.

Kampanjan sivuille on koottu tietoa aurinkosähköjärjestelmien, tuulivoiman ja lämpöpumppujen asennus- ja ylläpitotehtäviin tähtäävistä tutkinnoista ja opinnoista.

Energiaviraston yli-insinööri Johanna Kirkisen mukaan sähkön hinnan noustua aurinkosähköjärjestelmiä ja lämpöpumppuja on kysytty niin runsaasti, että sekä laitteistoja että asennusten tekijöitä voi joutua odottamaan kuukausikaupalla.

Käytön johtajan ja Sähkötöiden johtajan päivät tulevat taas.

– Energiamurros vaatii rakennetun ympäristön ja uusiutuvan energian osaajia, joilla on hallussa uudet energiateknologiat. Jatkossa työvoimapula korostunee entisestään, sillä EU:n sekä Suomen omat tavoitteet tähtäävät kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen ja hiilineutraaliuteen. Jotta energiamurros on mahdollinen, tarvitaan sille tekijöitä, Kirkinen korostaa.

Kampanjan sivuilla alan terveisiä kertova Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton toimitusjohtaja Kai Puustinen muistuttaa, että uusien teknologioiden yleistyminen tarkoittaa, että tekijöitä tarvitaan vieläkin enemmän, jotta niin perinteisiin sähköasennustöihin kuin uusiinkin ratkaisuihin riittää toteuttajia.

Hae muutoksen tekijäksi – opiskelemaan ammattiopistoon -sivusto

Energiaviraston tiedote