Energiatehokas ilmanvaihtokone

Alkusyksyllä 2023 myyntiin tulevalla Vallox 125 MV -ilmanvaihtokoneella voidaan korvata esimerkiksi vanha Vallox Digit SE -ilmanvaihtokone. Vallox 125 MV -koneesta on tulossa kuusi mallia (Vallox 125A – 125F MV), jotka poikkeavat toisistaan vain kanavistolähtöjen osalta. Ne sopivat joko suoraan vanhan koneen paikalle tai vativat vain pieniä kanavamuutoksia.

Koneessa on monipuoliset ohjausvaihtoehdot ja sisäilman laatua tarkkailevat sisäänrakennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit, jotka tehostavat ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Useisiin vanhoihin koneisiin verrattuna tulopuhallin on päällä jatkuvasti eli puhdasta ilmaa tulee sisään myös koneen sulatusjakson aikana.

Vanhempien ilmanvaihtokoneiden, kuten aikoinaan hyvin suosittujen Vallox 75:n tai Vallox 130:n lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde on vain n. 50 %, kun nykyaikaisella ilmanvaihtokoneella se voi olla jopa yli 80 %. Lisäksi uusien ilmanvaihtokoneiden tasavirtapuhaltimet kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin vanhat vaihtovirtapuhaltimet.

Lisätietoja Valloxin sivuilla

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!