Energianhallintayhtiö Eaton avasi uuden tuotantolaitoksen Vantaalle

Kasvanut kysyntä vauhdittaa Eatonin uutta tehdasta, joka vahvistaa yhtiön kapasiteettia valmistaa ja toimittaa asiakkailleen sähkönvarmistusratkaisuja.

Eaton on yksi maailman suurimmista sähkönvarmistuksessa käytettävien kolmivaiheisten UPS-järjestelmien valmistajista. Sähkönvarmistukselle on kysyntää erityisesti datakeskusten alalla, jossa tekoälysovellusten yleistyminen ja laskentatehon tarve tekee jatkuvasta virransyötöstä elintärkeää sekä luo tarvetta uusille datakeskuksille.

Eaton on valmistanut UPS- ja tehonmuuntotekniikkaa Suomessa jo vuodesta 1962 lähtien. Tehdas toimittaa UPS-järjestelmiä ensisijaisesti datakeskuksiin, mutta myös terveydenhuolto-, kauppa- ja merenkulkualan sovelluksiin. Yhtiö työllistää nyt 390 henkilöä, ja suunnittelee palkkaavansa vähintään 100 uutta työntekijää seuraavan vuoden aikana.

Eatonin uudella tehtaalla valmistettavan, piikarbidipohjaisia tehopuolijohteita hyödyntävän Eaton 9395X UPS-laitteen tilantarve on jopa 30 prosenttia pienempi kuin aiemmilla vastaavan tehoisilla UPS-laitteilla. Se on myös hyötysuhteeltaan aiempia malleja parempi. Lisäksi se on varustettu Eatonin EnergyAware-teknologialla, joka asettaa järjestelmän jatkuvuuden etusijalle, mutta tukee kysynnän vastepalvelujen tarjoamista eli energian myyntiä takaisin sähköverkon suuntaan.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!