Bravida ostaa osan Assemblinin automaatioliiketoiminnasta

Assemblin on saanut päätökseen Fidelix-konsernin hankinnan. Kilpailuviranomaisen ehtona kaupalle oli, että osa Assemblinin automaatioliiketoiminnasta myydään.

Bravida Finland oy ostaa Assemblin oy:n Helsingin rakennusautomaation projektiyksikön ja Hyvinkään ja Tampereen rakennusautomaation projekti-, huolto- ja kunnossapitopitoyksiköt. Ostettavissa yksiköissä työskentelee noin 65 työntekijää ja niiden liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa.

– Olemme erittäin iloisia saadessamme joukkoomme rautaisia automaation ammattilaisia. Pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaitamme entistä monipuolisemmin myös automaatiopalveluissa, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo.

Assemblinin toimitusjohtaja Mats Johansson ei ole kaupasta yhtä innoissaan.

– On valitettavaa, että jouduimme myymään Suomessa osan hyvästä liiketoiminnastamme, Johansson sanoo.

Assemblin julkisti 9. joulukuuta 2020 ostavansa Fidelix-konsernin, jonka brändejä ovat myös EcoGuard, Lansen ja Larmia. Suomen kilpailuviranomaiset asettivat kaupan ehdoksi, että osa Assemblinin nykyisestä automaatioliiketoiminnasta myydään. Kauppa saatiin päätökseen Bravidan kanssa tehdyn sopimuksen jälkeen. Kauppa astuu voimaan 30.9.2021.

Fidelix-kaupan myötä Assemblinin henkilöstömäärä kasvaa 360 uudella työntekijällä ja vuosiliikevaihto yli 50 miljoonalla eurolla. Assemblinin arvioin mukaan kauppa nostaa konsernin markkinaosuuden Suomen ja Ruotsin rakennusautomaatiomarkkinoilla 8–10 prosenttiin.

Bravidan tiedote
Assemblinin tiedote

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!