Aurinkovoimalat ja energiavarastot virtuaalivoimalaitosten verkostoon

Suomalainen Solnet Group julkaisee sähkön reservimarkkinoille suunnatun aurinkovoimaloiden virtuaalivoimalaitospalvelun yrityksille.

Solnet Groupin kehittämä uusi palvelu Solnet Manager mahdollistaa yritysten aurinkovoimaloiden ja energiavarastojen liittymisen virtuaalisten voimalaitosten yhteiseen verkostoon. Näin yritykset voivat osallistua sähköverkon tasapainottamiseen ansaiten samalla lisätuloja. Virtuaalivoimalaitosverkostoon liittyvät yritykset saavat korvauksen varalla olosta sekä tuotannon jouston tarjoamisesta.

Aiemmin tällaiset markkinamahdollisuudet ovat olleet saatavilla vain suurille energiankuluttajille ja -tuottajille, mutta nyt kaikki yritykset, joilla on aurinkovoimala tai energiavarasto voivat myös osallistua virtuaalivoimalapalvelun avulla reservimarkkinoille.

Potentiaalia uudelle ratkaisulle löytyy. EU:n maaliskuussa 2024 vahvistaman energiatehokkuusdirektiivin määräykset aurinkosähkölle tulevat lisäämään teollisten ja kaupallisten aurinkovoimaloiden määrää entisestään.

Direktiivi edellyttää aurinkosähkön asennuksia Euroopassa kaikille uusille kaupallisille ja julkisille rakennuksille vuoteen 2026 mennessä, kaikille kaupallisille ja julkisille rakennuksille, jotka käyvät läpi merkittävän korjauksen vuoteen 2027 mennessä ja kaikille uusille asuinrakennuksille vuoteen 2029 mennessä sekä jo olemassa oleville julkisille rakennuksille vuoteen 2030 mennessä.

Solnet Manager julkaistaan yrityksen mukaan ensimmäisenä maailmassa Suomessa ja sen jälkeen seuraavat suunnitellut markkinat ovat Hollanti ja Saksa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!