Assemblin voitti työturvallisuuskilpailun

Kultainen kypärä -työturvallisuuskilpailun voittaja on Assemblin oy, jonka edustaja vastaanotti palkinnon Talotekniikka-treffien yhteydessä 6.10. Helsingin Messukeskuksessa.

Tänä vuonna kilpailuehdotuksissa korostuivat johdon sitoutuminen ja henkilöstön osallistaminen työturvallisuusasioihin.

Assemblinin valinnan perusteluna oli määrätietoinen toiminta työturvallisuuden liittämiseksi osaksi yrityskulttuuria ja johtamisjärjestelmiä. Erityisesti tiedonvälityksen ja esihenkilöiden roolia on onnistuneesti kehitetty. Työtapaturmista johtuvien sairauspoissaoloihin ja tapahtumien selvittelyihin kuluvaa aikaa on seurattu ja mikä tärkeintä, sitä on saatu vähennettyä.

– Olemme asettaneet mitattavat tavoitteet jokaiselle henkilöstöryhmälle ja lisänneet johtoryhmän työturvallisuuskierroksia. Tavoitteita seurataan kuukausittain muun muassa aulanäytöllä ja kuukausikatsauksissa. Työturvallisuus on tuotu arjen tekemiseen, toimitusjohtaja Jukka Jäppinen Assemblin oy:stä kertoo.

Poikkeuksellisesti tänä vuonna valintaraati halusi antaa erityisen kunniamaininnan myös Cervi-talotekniikka oy:lle. Cervi on panostanut vahvasti työturvallisuuden kehittämiseen. Yrityksessä on otettu käyttöön Pidä huolta! -toimintatapa, jonka tarkoituksena on osallistaa henkilöstöä työturvallisuuden kehittämiseen. Tavoitteena on luoda positiivisen puuttumisen kulttuuri, jossa henkilöstön voimin voidaan ylläpitää ja kehittää työkykyä ja työturvallisuutta.

Valinnan suorittivat yhdessä Työturvallisuuskeskus, vakuutusyhtiö Fennia ja LVI-tekniset urakoitsijat LVI-TU ry.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!